LinkedInYouTubeTwitter

Sneller betere ventilatie

De Tweede Kamer wil dat € 260 miljoen SUVIS-geld nog dit jaar beschikbaar komt, zodat de lucht in scholen sneller verbeterd. Met wat aanpassingen kan meer vaart worden gemaakt.

 

De motie om dit bedrag al dit jaar beschikbaar te stellen is op 14 juli 2021 aangenomen. Het Kabinet gaat kijken of het lukt maar meldt daarbij dat het niet eenvoudig is.

Ontkoppelen

Vanuit het werkveld is er veel commentaar op de regeling, maar het is in ieder geval wat. De eerste € 100 miljoen was snel vergeven. Voor zover bekend waren er plannen de besteding van de resterende € 260 miljoen te koppelen aan de besluitvorming rond het Interdepartementaal Beleidsonderzoek Onderwijshuisvesting (IBO). Het IBO wordt waarschijnlijk behandeld tijdens of na de kabinetsformatie. Door het weer los te koppelen kunnen partijen sneller aan de slag.

Beter verbinden

Er zou nog meer vaart kunnen worden gemaakt als scholen de € 8,5 miljard die ze hebben gekregen voor het wegwerken van de gevolgen van corona (nu toegespitst op leerachterstanden) ook mogen inzetten voor ventilatie. Dan ontstaan er wellicht minder leerachterstanden en biedt ook docenten een gezondere werkomgeving (minder ziekteverzuim). Die koppeling biedt scholen te voorzien in de eigen financiering die nodig is om voor de SUVIS in aanmerking te komen.

Goed werkbare regeling

Ook gemeenten en scholen uit de regio Velsen (initiator), Haarlem, Beverwijk, Heemskerk, Heemstede en Bloemendaal hebben het probleem met de SUVIS bij het Ministerie aangekaart. Ze verwachten een betere regeling. Ook het Bouwstenen-netwerk denkt graag mee met goed werkbare regelingen, zowel voor de subsidieverstrekker als de uitvoeringspraktijk.

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.