LinkedInYouTubeTwitter

€50 miljoen voor versnelling

Er komt een investeringsimpuls van €50 miljoen voor het naar voren halen van renovatie en groot onderhoud van scholen en sportaccommodaties in combinatie met verduurzaming.

 

Dat meldt minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op 20 mei 2020 aan de Tweede Kamer. Het geld is bedoeld om enerzijds beleidsdoelen te halen, waaronder het Klimaatakkoord, en anderzijds de bouwsector in tijden van corona een stimulans te geven. 

Katalysator

Met de impulsmaatregel hoopt de minister dat er bij elkaar zo'n €150 tot €200 miljoen versneld geïnvesteerd zal worden. Het is de bedoeling om nog dit jaar met een regeling te komen en dat de projecten in 2020 en 2021 worden uitgevoerd. De Sectorale routekaart maatschappelijk vastgoed zal worden gebruikt als uitgangspunt. 

Hard gemaakt

Het Bouwstenen-platform heeft zich de afgelopen maanden langs diverse kanalen hard gemaakt voor het versneld vrijmaken van extra geld voor de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed. In de brief aan de Tweede Kamer wordt gerefereerd aan de verklaring Samen Doorbouwen aan Nederland, die mede door het Bouwstenen-platform is ondertekendend. 

 

Meedoen?

Dat kan. Meld je aan als partner en sluit je aan bij één van onze netwerken of ontwikkelprogramma's

 

Meer informatie

  • Kamerbrief Maatregelen doorbouwen tijdens coronacrisis (20 mei 2020)
  • Bouwstenen-bericht Samen doorbouwen (22 april 2020)
  • Bouwstenen-webpagina met overzicht informatie over corona

 

Lees meer over Corona

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.