LinkedInYouTubeTwitter

Expertteam Transformatie

Sinds maart 2014 is Bouwstenen vertegenwoordigd in/lid van het landelijk Expertteam Transformatie (sinds kort breder dan kantoren).

 

Bevorderen woonoplossingen

De missie van dit Expertteam is het bevorderen van woonoplossingen in leegstaand vastgoed. Maatschappelijk vastgoed is hiervoor uitermate geschikt. Lege scholen, buurthuizen, verzorgingshuizen, enz. staan vaak midden in de woonomgeving en zijn aantrekkelijk om in te wonen.

 

Wie zitten er in het Expertteam?

In het Expertteam Transformatie zitten mensen uit de praktijk, o.a. werkzaam bij gemeenten, met veel ervaring op het gebied van transformatie van vastgoed naar woningen. Professionals van de gemeenten Den Haag, Amsterdam en Zwolle, en diverse adviseurs met praktijkervaring.

 

Hoe werkt het Expertteam?

Het Expertteam kan vastgoedeigenaren ondersteunen met kennis en kunde over uiteenlopende onderwerpen (juridisch, financieel, technisch).

  • De intake (2 dagdelen) is gratis.kantoortransformatie
  • Verdere samenwerking vindt plaats op basis van 50% cofinanciering tot een bepaald maximum.

Niet alle ingediende aanvragen kunnen worden ondersteund. Vastgoed met een woonoplossing die een voorbeeld voor meer kunnen zijn, hebben voorrang.

 

Vragen stellen/aanmelden van projecten kan via: transformatie@rvo.nl of  088 602 5380

 

Wat doet Bouwstenen hierin?

Bouwstenen heeft zich, in de persoon van Ingrid de Moel, met dit team verbonden om de mogelijkheden van maatschappelijk vastgoed goed voor het voetlicht te brengen. En om vooruit te komen rond het agendapunt m.b.t. het wegwerken van de overmaat (zie de  Bouwstenen-agenda). Daarbij kan op deze wijze ook de ervaring met transformatie en de leden van het expertteam voor de achterban van Bouwstenen (en werkgroep wegwerken overmaat) worden ontsloten. Daarnaast heeft Ingrid de Moel zelf ook ervaring met transformatie.

 

 

Meer informatie