LinkedInYouTubeTwitter

Actualiteitencollege Kostprijsdekkende huur

Op donderdag 24 september 2020 organiseert Bouwstenen samen met de gemeenten Almere, Ede en Utrecht een online actualiteitencollege over de kostprijsdekkende huur.

Waarom deze bijeenkomst?

Steeds meer gemeenten in Nederland hanteren voor hun vastgoed (of een deel daarvan) een kostprijsdekkende huur. De systematiek die ze daarbij volgen verschilt per gemeente en is mede afhangelijk van bijvoorbeeld de begrotingssystematiek van de gemeente of de interne organisatie en verrekeningswijze. Daarbij zijn soms keuzer gemaakt die in de praktijk knellen of die een huurbedrag oplevert die in de samenleving tot discussie leidt.

 

Tijdens dit college duiken we dieper op deze materie in. Wat zijn logische keuzes, waar moet je op letten bij de invoering van de kostprijsdekkende huur en de vertaling daarvan naar concrete huurprijzen? Tijd om deze ervaring te delen en er van te leren.    

Met wie?

De bijeenkomst is staat open voor iedereen die meer wil weten over de kostprijsdekkende huur en/of kennis wil nemen van de ervaring hiermee. Ook zijn aanwezig om hun kennis en ervaring te delen:

  • Henk Philippens (Almere): mede auteur van de Bouwstenen-publicatie 'Wat kost dat? Menukaart voor een kostprijsdekkende huur voor gemeentelijk vastgoed
  • Annemieke Schuitemaker (Ede): heeft recent de invoering van de kostprijsdekkende huur in Ede begeleid
  • Annemieke Lübbert (Utrecht): doet voor Utrecht en Bouwstenen onderzoek naar (de knelpunten rond) de kostprijsdekkende huur.    

Programma

Tijdens deze online meeting word je snel bijgepraat over de kostprijsdekkende huur, niet alleen over de theorie, maar vooral over hoe de praktijk. Ook wordt ruimschoots ingegaan op de vragen van deelnemers die ze bij hun aanmelding maar ook tijdens de meeting kunnen stellen.

 

Het programma ziet er dan globaal als volgt uit:

14.30 uur Introductie en kennismaking
14.40 uur De huursystematiek nader uitgelegd door Henk Philippens
14.55 uur Kostprijsdekkende huur in de praktijk - door Annemiek Schuitemaker
15.15 uur Gesprek met alle deelnemers
16.00 uur  Afsluiting

Datum, tijd en locatie

  • donderdag 24 september 2020
  • 14.30 - 16.00 uur
  • online meeting
 

Meedoen?

Dat kan. Deze bijeenkomst is gratis voor partners van Bouwstenen. Overige belangstellenden betalen €195,- ex BTW. Je kunt je hier aanmelden en je vragen stellen.

 

Meer informatie

  • Bouwstenen-Publicatie 'Wat kost dat?' over kostprijsdekkende huur
  • bericht de kostprijsdekkende huur voorbij
  • bericht verschillen in huurberekening (2015)
  • bericht dat sportaccommodaties nog niet aan wet markt en overheid voldoen (2014)
Datum
Organisatie
BOUWSTENEN