LinkedInYouTubeTwitter

Best gelezen berichten in 2023

2023 was een jaar waarin we veel kennis met elkaar hebben gedeeld, zowel via bijeenkomsten, social media en ook via allerlei artikelen op onze site. Hier zijn de best gelezen berichten per maand.

Image
Marc

Januari: Bouwkosten flink gestegen

Als we niet de huidige bekostiging, maar de beleidsdoelen voor 2050 als uitgangspunt nemen bij de aanpak van basisscholen , zijn de kosten flink hoger dan waarmee we nu rekenen, blijkt uit onderzoek. Marc van Leent: “Je kunt al snel uitgaan van een bedrag van minimaal € 3.500,- per m2."

Image
Rachid

Februari: Een vastgoednota vol inspiratie

Eind 2022 is de nota Gemeentelijk Vastgoed Amstelveen gepubliceerd. In de nota worden kaders beschreven voor verhuur, aan- en verkoop en beheer en onderhoud van het gemeentelijk vastgoed. "Dat geeft aan de voorkant duidelijkheid", zegt Rachid Maachou, portefeuillemanager vastgoed.

Image
Deltaplan

Maart: Ruimtenorm niet ‘normaal’

Hoeveel ruimte krijgt een kind op de basisschool? De normen lopen uiteen, maar zijn veel lager dan wat we tegenwoordig 'normaal' vinden, blijkt uit Bouwstenen-onderzoek. Wat vinden we dan wel 'normaal'? Thuis, waar ze slapen, hebben ze meer ruimte dan overdag op school. .  

Image
Chat

April: 10 tips van ChatGPT

'Schrijf een LinkedIn bijdrage met tien praktische tips voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed'. De tips die ChatGPT ons gaf waren heel herkenbaar. 

Image
peter

Mei: Didam-proof beleid; 10 tips

Nog meer tips. Peter de Haan van Metafoor deelt op basis van zijn ervaring tien tips voor het opstellen van het Didam-proof vastgoedbeleid.

Image
Sanne

Juni: Sanne goed gestart in Zwolle

Sanne Apperlo: ''Sinds mijn start als trainee bij Bouwstenen heb ik veel ontwikkelingen doorgemaakt. Zowel persoonlijk als in mijn werk bij de gemeente Zwolle.'' Ze vertelt er zelf over. 

Image
petra

Juli: Netcongestie: aansluiting niet mogelijk

Petra Heesterbeek; “We moeten 5 tot 10 jaar wachten voor een project op het net kan worden aangesloten. Wat te doen? We zetten wat mogelijkheden op een rij. 

Image
Rachid

Augustus: Verschillende afspraken met huurders

"Wie betaalt wat? De (diversiteit aan) afspraken tussen gemeenten en gebruikers van gemeentelijk vastgoed vraagt aan de voorkant aandacht”, zegt Rachid Ihataren, coördinator team vastgoed en grondzaken bij de gemeente Gouda.

Image
Koning leest voor

September: Plekken waar mensen samenkomen

De Koning verwees in de Troonrede naar de grote samenbindende kracht in alles wat mensen met elkaar bereiken in het kleine, het dagelijkse en het gewone. Alle aanleiding om flink aan de slag te gaan met maatschappelijke voorzieningen en vastgoed.

Image
te koop

Oktober: Aangepast beleid in Tilburg

Na het Didam-arrest heeft Tilburg haar beleid voor het aan- en verkopen van grond en gebouwen tegen het licht gehouden. De gemeente deelt het resultaat.​​​​

Image
stemmen

November: Politiek meer aandacht voor schoolgebouwen

De zeven grootste politieke partijen hebben meer aandacht voor het verbeteren van schoolgebouwen dan in 2021, blijkt uit Bouwstenen-onderzoek, naar vijf relevante thema's. Nu even doorpakken graag.

Image
a

December: Netwerkdag: Vol gas vooruit

Veel jong en oud tijdens de Maatschappelijk Vastgoeddag op 14 december 2023. Een inspirerende dag volgens velen. De reacties geven vertrouwen in de ingeslagen weg en nieuwe energie voor 2024. Daar gaan we. Vol gas vooruit. Een korte impressie.

 

 

Meedoen? Ja graag

Neem als organisatie deel aan Bouwstenen, het landelijke platform voor maatschappelijk vastgoed, zodat we samen vooruit kunnen komen. Lees hier hoe ook jouw organisatie partner kan worden en zo kan bijdragen aan de kennisuitwisseling en -ontwikkeling rond maatschappelijk vastgoed; onafhankelijk en vanuit de agenda van de praktijk. . 

Image
Yes you can

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.