LinkedInYouTubeTwitter

Bouwen met vertrouwen

John Antonise

Scholenstichting Aloysius wist precies wat zij wilde: een circulair gebouw met een wow-factor. Ze koos ervoor om geen bouwheer te zijn, maar diende wel een Programma van Wensen in.

De stichting was vanaf het eerste begin betrokken bij de plannen van een nieuwbouw school in Eindhoven. Een bijzondere samenwerking met de gemeente.

Op basis van vertrouwen

Een duurzaamheidsambitie, een strakke deadline en een budget met een maximum plafond. Dit waren voor de gemeente de belangrijkste ingrediënten voor de uitvraag van het nieuwe schoolgebouw. Ook wilde de gemeente een contract op basis van vertrouwen en prestaties in plaats van op prijs. “Het vertrouwenscontract heeft zich in de praktijk bewezen; er staat een gebouw dat 50 jaar mee kan, voldoet aan alle wensen én binnen budget en planning is gebouwd”, vertelt projectmanager John Antonise van de gemeente in een interview.

Image
de avenir

Veel rust

De Aloysius Stichting heeft als gebruiker een Programma van Wensen ingebracht voor de nieuwbouw van hun school. De stichting koos ervoor om niet zelf bouwheer te zijn. “Dat was wel even wennen, maar dat pakte goed uit. Het gaf veel rust, omdat we geen zorgen hadden over bewaking van de bouwkosten. We werden meteen na de aanbesteding betrokken bij het bouwteam. Dat er zo goed en open gecommuniceerd is, is wat mij betreft de succesfactor van dit project”, vertelt Peter Zegers - projectleider bij de Aloysius Stichting.

Op bezoek bij de Avenir

De stichting deelt haar ervaring met onze netwerken Onderwijs en Verduurzamen tijdens een bijeenkomst op 6 april. John Antonise, Peter Zegers, Niels Delemarre en Jan Hoolsema vertellen daarbij over het aanbesteden en het samenwerken met de markt in een bouwteam. Voor degene die hier meer over wil weten delen we alvast de magazine die over dit project is gemaakt. 

 

 

Meedoen?

Dat kan! 

Yes you can button

  Meer informatie

  Reactie toevoegen

  Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.