LinkedInYouTubeTwitter

Netwerken onderwijs en verduurzamen

Image
de avenir

Op woensdag 6 april 2022 komen de Bouwstenen-netwerken Onderwijs en Verduurzamen bijeen in het gloednieuwe en circulaire schoolgebouw De Avenir in Eindhoven.

Actualiteiten

We starten met een rondje actualiteiten en vragen uit de praktijk. Zaken waar iedereen tegenaan loopt kunnen we ook samen bij de kop pakken en dat doen we ook bij Bouwstenen. Ook daarvan worden de laatste nieuwtjes gewisseld.

 

Maar we zijn ook super nieuwsgierig naar de ervaring van de Aloysius Sichting (gebruiker) en de gemeente Eindhoven (bouwheer) bij de realisatie van het gebouw waar we vandaag zijn.

Circulair bouwen in een bouwteam

De gemeente was verantwoordelijk voor de aanbesteding en stelde daarbij duurzaamheid en circulariteit als belangrijke voorwaarden. Ook wilde ze een contract op basis van vertrouwen en prestaties in plaats van op prijs. 

 

De Aloysius Stichting was vanaf het eerste begin betrokken bij de plannen en heeft als gebruiker een Programma van Wensen ingebracht en inspraak gehad bij de aanbesteding. Ze was ook partner in het bouwteam. Daarbij werd van het begin tot het eind open en transparant samengewerkt.

Bijzonder gebouw

De Avenir is een bijzonder gebouw want:

  • het is relatief eenvoudig aan te passen aan nieuwe wensen;
  • het wordt duurzaam verwarmd via luchtwarmtepompen met warmte terugwinning;
  • het is energieneutraal, mede door het grote aantal zonnepanelen;
  • het heeft een gezond binnenklimaat;
  • het heeft een ‘donorskelet’ en andere circulaire materialen;
  • mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn middels social return ingezet op dit project.

In gesprek met betrokkenen

Image
Bouwteam Avenir

John Antonise (gemeente Eindhoven), Peter Zegers, Niels Delemarre en Jan Hoolsema (allen Aloysius Stichting) vertellen ieder vanuit hun eigen rol over de aanbesteding, de samenwerking met de markt, de circulaire ambities en de realisatie van dit project. 

 

Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek; wisselen we ervaringen uit en bespreken we wat nodig is om ook in de eigen praktijk vooruit te komen. En uiteraard krijgen we een rondleiding door het gebouw en kunnen we met eigen ogen ervaren waarom Peter, Niels en Jan zo trots zijn op dit gebouw. 

 

De resultaten nemen we mee naar huis en nemen we mee in het Bouwstenen-ontwikkelwerk Van Beleid naar uitvoering.

Dag, tijd en locatie

  • woensdag 6 april 2022
  • 14.00 - 17.00 uur
  • De Avenir, Avignonlaan 11, 5627 GA Eindhoven
 

Ook meedoen?

Dat kan. Deelnemers aan de netwerken Onderwijs, Onderwijshuisvesting en Verduurzaming kunnen zich hier aan- of afmelden.

 

Ook aansluiten bij één van deze netwerken? Stuur dan een mail naar info@bouwstenen.nl of bel met 033 - 258 4337. Ook voor meer informatie over het partnership.

Meer informatie:

 

Datum
Aantal dagen
0.50
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Besloten
Organisatie
BOUWSTENEN