LinkedInYouTubeTwitter

Actualiteitencollege Didam-arrest

 

Op dinsdag 21 juni 2022 organiseert Bouwstenen een online actualiteitencollege over het Didam-arrest. In één uur word je bijgepraat over de stand van zaken en wat dit arrest voor de praktijk betekent.   

Veel vragen over de gevolgen

Image
didam

In november 2021 deed de Hoge raad uitspraak in een zaak over de verkoop van het voormalig gemeentehuis in de gemeente Montferland. Conclusie; bij de uitgifte van onroerend goed moet de overheid dat openbaar aanbieden. Uitzonderingen zijn mogelijk, zeker als het om maatschappelijk vastgoed gaat.

 

Veel mensen hebben vragen over de gevolgen van deze uitspraak bij het verkopen of verhuren van vastgoed. In welke situaties speelt de verplichting? Waar zit de beleidsruimte om een uitzondering te maken? Hoe en waar leg je de uitzonderingscriteria vast? Welke criteria komen door de toets van een rechter?  

Expertise aan tafel

Aan tafel in de Rooie Cent zit Deirdre Swiers, jurist privaatrecht bij Metafoor. Zij adviseert gemeenten op dit vlak en houdt de ontwikkelingen rondom het arrest nauwlettend in de gaten. Ook aan tafel zitten Lourens Schipper en Ingrid Coenen, beiden vastgoedmanagers bij gemeente Arnhem. Alle drie delen ze hun kennis en ervaring aan de hand van de vragen die deelnemers vooraf, bij aanmelding, hebben gesteld. 

Met elkaar in gesprek

In het tweede deel van het programma is er gelegenheid zelf aanvullende vragen te stellen, een eigen casus voor te leggen en/of meer ervaring te delen. De bijeenkomst wordt gefaciliteerd door Naomi de Haan, vastgoedjurist bij Bouwstenen.  

Programma

10.00 uur Intro door Naomi de Haan

10.05 uur Inhoud Didam-arrest door Deirdre Swiers

10.25 uur Ervaringen in de praktijk door Lourens Schipper en Ingrid Coenen

10.35 uur In gesprek met elkaar; vragen & tips

10.55 uur Vervolg en afronding

Datum & tijd

  • dinsdag 21 juni 2022 

  • 10.00 - 11.00 uur

  • online via Teams

 

Meedoen? Dat kan!

 

Deze bijeenkomst is gratis voor partners van Bouwstenen. Overige belangstellenden betalen €195,- ex. BTW. Je kunt je hier aanmelden en eventueel meteen vooraf al je vragen stellen. 

 

Ook partner worden? Stuur dan een mail naar info@bouwstenen.nl of bel 033-2584337. 

Aanmelden

 

Meer informatie

 

Datum
Aantal dagen
0.50
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Open
Organisatie
BOUWSTENEN