LinkedInYouTubeTwitter

Netwerken onderwijshuisvesting

Op donderdag 12 mei 2022 komen de onderwijsnetwerken van Bouwstenen bij elkaar in Amsterdam. We starten met een rondje actualiteiten en duiken vervolgens de diepte in. 

Ervaring met innovatiepartnerschap

Centrale vraag is hoe we meer snelheid kunnen maken bij het realiseren van goede, gezonde en duurzame schoolgebouwen. Dat doen we met de gemeente Amsterdam en met elkaar.

Image
Klein Amsterdam - Beeld door Egbertdeboer.com – De Groot Vroomshoop Groep B.V.

 

De gemeente Amsterdam streeft naar scholen met meer kwaliteit en duurzaamheid door standaardisatie en innovatie via een zogeheten innovatiepartnerschap. Marktpartijen ontwikkelen een bouwconcept op basis van een standaard programma van eisen in combinatie met gunningscriteria op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit. Doel van de aanbesteding is om de vraag van de gemeente en scholen enerzijds en het aanbod vanuit de markt anderzijds, dichter bij elkaar te brengen. ​

Succesvolle aanmeldingsronde

Na een succesvolle aanmeldingsronde heeft de gemeente 32 partijen uitgenodigd om deel te nemen aan de aanbestedingsfase. Een gemeentelijke beoordelingscommissie kiest de drie partijen met de beste bouwconcepten. Zij krijgen toegang tot de onderzoeksfase en de commerciële fase en gaan in onderlinge concurrentie minimaal 9 schoolgebouwen realiseren.

Image
Carli Hartgerink-Hammer

 

Carli Hartgerink-Hammer van de gemeente vertelt over de achtergrond en de ervaring met deze aanpak en wij kijken wat we ervan kunnen leren. De resultaten nemen we mee naar huis en mee in het Bouwstenen-ontwikkelwerk Van Beleid naar uitvoering.

Dag, tijd en locatie

  • donderdag 12 mei 2022
  • 14.00 - 17.00 uur
  • Stadhuis, Amstel 1, Amsterdam (kamer E.2.1)

 

 

Ook meedoen?

Dat kan. Deelnemers aan de netwerken Onderwijs en onderwijshuisvesting kunnen zich hier aan- of afmelden.

 

Ook aansluiten bij één van deze netwerken? Stuur dan een mail naar info@bouwstenen.nl of bel met 033 - 258 4337. Ook voor meer informatie over het partnership.

Aanmelden

Meer informatie:

Datum
Aantal dagen
0.50
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Besloten
Organisatie
BOUWSTENEN