LinkedInYouTubeTwitter

1909 Handige informatie - deel 2

Op maandag 24 september 2019 staat het thema Informatiemanagement op de agenda. We zijn hiervoor te gast bij Honeywell op Schiphol waar we zeer gastvrij worden ontvangen met een hapje en een drankje.

Aftrap

Ingrid trapt af. Informatiemanagement is een abstract begrip en we zijn het eens over de relevantie van het thema. Tijdens deze bijeenkomst gaan we dieper in op de vragen die tijdens de bijeenkomst van 19 juni aan bod zijn gekomen.

Aan de slag

In twee sessies rond de thema’s informatie, passende voorzieningen, professionele en slimme gebouw technologie, werken we de vragen uit en zoeken we de verdieping. We doen dat in kleine groepen in verschillende ruimtes en samen met een gespreksleider die ons voorziet van een toelichting. Er wordt gretig gebruikt gemaakt van de mogelijkheid om input te leveren en elkaar vragen te stellen. Sommigen zijn verder dan anderen en daardoor is er een prettige uitwisseling.

 

Een van de thema’s is slimme gebouw technologie aan de hand van een indrukwekkende demo van Honeywell.

 

De pauze wordt goed gebruikt om contacten te leggen en vragen uit te diepen.  

Opbrengst

Op het eind maken we nog een rondje met de hele opbrengst. Daar zien we ook de verbanden en de raakvlakken. Conclusies:

  • allemaal zelf wijzer geworden;
  • zinvolle bijeenkomst;
  • ook in ieders eigen zoektochten kunnen we vaker samen optrekken;
  • ondanks de gelijke noemer is de informatievoorziening een complexe aangelegenheid, waarin sturing, hiërarchie, werkculturen en verandermanagement bij elkaar komen;
  • we hebben een aantal concrete aanhaakpunten en contacten om mee aan de slag te gaan. 

Kortom nog genoeg te doen en wij weten elkaar nu in ieder geval te vinden. 

 

 

What's next?

Alle input wordt verwerkt in de publicatie In Control 2019, welke tijdens de Jaarbijeenkomst op 28 november in Hilversum wordt gepresenteerd en uitgereikt. Je kunt je hier aanmelden voor de Jaarbijeenkomst.

 

In het voorjaar van 2020 plannen we nieuwe bijeenkomsten in om met de vervolgstappen aan de slag te gaan. Als je hierover actief wilt meedenken, dan horen we het graag. 

 

 

Meer informatie