aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Energie besparen in breder perspectief

Intrinsieke motivatie, duurzaamheidsambities, routekaarten, energiebesparing, verplichte maatregelen, informatieplicht Wet milieubeheer, duurzame bedrijfsplannen, duurzaamheid ingepast in het curriculum, maatschappelijke verantwoording. Allemaal kapstokken op weg naar een duurzame school. Maar wat grijp je aan als je concreet aan de slag wilt?

Start met energiebesparing

Tijdens deze bijeenkomst grijpen we het energiebesparingsplan aan als kapstok om concreet aan de slag te gaan. Dat doen we tegen de achtergrond van de route die het eigen schoolbestuur in de klimaatopgave wil volgen en de energiebesparings- en  informatieplicht in het kader van de Wet milieubeheer.

Voor wie

Deze bijeenkomst is bedoeld voor deelnemers aan het Bouwstenen-netwerk onderwijs. Ook nieuwkomers zijn welkom, mits werkzaam in het onderwijs.

Doel

Na de bijeenkomst heeft u een beeld van het bredere plaatje, de keuzes die gemaakt moeten worden, een aanzet voor een eigen energiebesparingsplan en input om te kunnen voldoen aan de Wet milieubeheer.

Programma

Tijdens de bijeenkomst gaan we kort in op het bredere plaatje, de doelen voor de langere termijn en de keuzes die relevant zijn voor de concretisering. Vervolgens gaan we met de eigen situatie concreet aan de slag met maatregelenpakketten en de vertaling daarvan naar een plan. Daarbij maken we gebruik van de denklijn en tools ontwikkeld door de Stichting BOOR en de kennis van verschillende Bouwstenen-partners. Al werkende aan ons eigen plan wisselen we kennis en ervaring uit over de aanpak, maatregelen en effecten.

Datum, tijd en locatie

  • woensdag 22 mei
  • 14.00 - 17.00 uur
  • Doe-het-zelf Café De Rooie Cent, Hooglandseweg Zuid 34, Amersfoort (route)
 

Ook meedoen?

Scholen kunnen zich hier aanmelden voor de bijeenkomst; als deelnemer aan het netwerk, om met het netwerk mee te doen of als losse deelnemer. 

 

 

 

Meer informatie

Datum: 
woensdag, 22 mei, 2019 - 14:00 tot 17:00
Open of besloten: 
Open
Organisatie: 
Bouwstenen (netwerk Onderwijs)

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners