LinkedInYouTubeTwitter

Vastgoedmanagement - regio Zuid

Stadskantoor VenloOp 20 maart 2019 ontmoeten de deelnemers van het netwerk vastgoedmanagement elkaar in Venlo. Er staan twee thema’s centraal en verder is er veel ruimte voor onderlinge uitwisseling.

 

Deelnemers die deze dag niet kunnen, kunnen zich aansluiten bij de bijeenkomst in een andere regio (Amsterdam en Zwolle). De programma’s zijn min of meer gelijk.

Routes voor de verduurzaming

Gemeenten hebben al diverse energie- en klimaatmaatregelen getroffen. Om meters te maken is vaak meer nodig; een meer planmatige, integrale en kosteneffectieve aanpak van de hele vastgoedportefeuille. Hoe doe je dat? Wat zijn slimme routes?

 

Tijdens dit onderdeel presenteren we routes die februari 2019 in Bouwstenen-verband zijn gemaakt en kijken we samen hoe het nog beter en slimmer kan. Daarbij wisselen we ook ervaring uit en kijken we waar we elkaar vooruit kunnen helpen.

Ontwikkeling vastgoedorganisatie

Afgelopen jaren hebben veel gemeenten hun vastgoedorganisatie geprofessionaliseerd. Uit de VNG/Bouwstenen-enquête blijkt dat het vastgoedmanagement bij kleine en middelgrote gemeenten vooral vanuit het onderhoud is ingestoken. Sturing op maatschappelijke doelen (waaronder de verduurzaming) vraagt een doorontwikkeling van de vastgoedorganisatie.

 

Tijdens dit onderdeel kijken we hoe we vanuit de focus op onderhoud kunnen toewerken naar een professionele vastgoedorganisatie en welke vragen en keuzes daarbij aan bod komen.

 

Programma

14.00 uur Ontvangst en rondleiding door het duurzame gemeentehuis van Venlo
14.30 uur Introductie & inventarisatie vragen die leven
15.00 uur Routes voor verduurzaming
16.00 uur Ontwikkeling vastgoedorganisatie
17.00 uur Afsluiting met borrel

Datum, tijd en locatie

  • woensdag 20 maart 2019
  • 14.00 - 17.00 uur
  • Stadskantoor Venlo, Hanzeplaats 1, Venlo

Schikt de datum niet dan kunt u ook aansluiten bij de bijeenkomst in Amsterdam op woensdag 3 april, 14.00 - 17.00 uur of in Zwolle op 26 maart, 14.00 - 17.00 uur

 

 

Bent u erbij?

We horen het graag. U kunt zich hier aanmelden voor een van de drie regiobijeenkomsten.

 

Nog geen lid van het netwerk, maar wel interesse? U kunt u hier aanmelden voor het netwerk. Liever eerst kennismaken? Dan betaalt u € 150,-. Deze kosten worden verrekend als u zich na de bijeenkomst alsnog aansluit bij het netwerk.

 

 

 

Meer informatie

Over verduurzaming:

Over de vastgoedorganisatie:

Datum
Aantal dagen
0.50
Organisatie
Bouwstenen (netwerk Vastgoedmanagement)