LinkedInYouTubeTwitter

Vastgoedmanagement - regio Noord

Dominicanenklooster ZwolleOp 26 maart 2019 ontmoeten de deelnemers van het netwerk vastgoedmanagement elkaar in Zwolle. Er staan twee thema’s centraal en verder is er veel ruimte voor onderlinge uitwisseling.

 

Deelnemers die deze dag niet kunnen, kunnen zich aansluiten bij de bijeenkomst in een andere regio (Amsterdam en Venlo). De programma’s zijn min of meer gelijk.

Routes voor de verduurzaming

Gemeenten hebben al diverse energie- en klimaatmaatregelen getroffen. Om meters te maken is vaak meer nodig; een meer planmatige, integrale en kosteneffectieve aanpak van de hele vastgoedportefeuille. Hoe doe je dat? Wat zijn slimme routes?

 

Tijdens dit onderdeel presenteren we routes die februari 2019 in Bouwstenen-verband zijn gemaakt en kijken we samen hoe het nog beter en slimmer kan. Daarbij wisselen we ook ervaring uit en kijken we waar we elkaar vooruit kunnen helpen.

Ontwikkeling vastgoedorganisatie

Afgelopen jaren hebben veel gemeenten hun vastgoedorganisatie geprofessionaliseerd. Uit de VNG/Bouwstenen-enquête blijkt dat het vastgoedmanagement bij kleine en middelgrote gemeenten vooral vanuit het onderhoud is ingestoken. Sturing op maatschappelijke doelen (waaronder de verduurzaming) vraagt een doorontwikkeling van de vastgoedorganisatie.

 

Tijdens dit onderdeel kijken we hoe we vanuit de focus op onderhoud kunnen toewerken naar een professionele vastgoedorganisatie en welke vragen en keuzes daarbij aan bod komen.

 

Programma

14.00 uur Ontvangst, introductie en inventarisatie vragen die leven
14.30 uur Routes voor verduurzaming
15.30 uur Ontwikkeling vastgoedorganisatie
16.30 uur Afsluiting met borrel

Datum, tijd en locatie

  • dinsdag 26 maart 2019
  • 14.00 - 17.00 uur
  • Dominicanen Klooster Zwolle (kamer 4), Assendorperstraat 29, 8012 DE Zwolle (voor parkeren: Assendorperdijk 4)

Schikt de datum niet dan kunt u ook aansluiten bij de bijeenkomst in Venlo op woensdag 20 maart, 14.00 - 17.00 uur of in Amsterdam op woensdag 3 april, 14.00 -17.00 uur

 

 

Bent u erbij?

We horen het graag. U kunt zich hier aanmelden voor een van de drie regiobijeenkomsten.

 

Nog geen lid van het netwerk, maar wel interesse? U kunt u hier aanmelden voor het netwerk. Liever eerst kennismaken? Dan betaalt u € 150,-. Deze kosten worden verrekend als u zich na de bijeenkomst alsnog aansluit bij het netwerk.

 

 

 

Meer informatie

Over verduurzaming:

Over de vastgoedorganisatie:

Datum
Aantal dagen
0.50
Organisatie
Bouwstenen (netwerk Vastgoedmanagement)