LinkedInYouTubeTwitter

1610 Indicatoren en meetmethoden

In oktober 2016 is het netwerk Gemeenten, voorzieningen en vastgoed te gast bij de gemeente Utrecht. Op de agenda staan de indicatoren en methoden om te meten of het gewenste maatschappelijke doel is bereikt. We hebben een extra gast; Jochum Deuten die veel weet van methoden van onderzoek en samen met de Wijkplaats gondlegger is van de Effectenarena, de Effectencalulator en meer.
 
Ontvangst in Utrecht
Rick de Kogel zorgt voor een goede ontvangst en voor de liefhebber een rondleiding door het gebouw. Maar eerste maken we een rondje. Welke indicatoren en meetmethoden zijn er. 
 
De sfeer van De WaardemeterMeer algemeen
Veel gemeenten zijn nog zoekende. In de 'Reisgids Maatschappelijke Voorzieningen'  (blz 17) wordt een voorzet gedaan voor een set basisindicatoren en in de publicatie 'Maatschappelijk Vastgoed van Waarde' (blz 38 en 43) voor een meetmethode. We hebben de Effectenarena en de info op de website van Bouwstenen. Jochum brengt ter plekke een nieuw schema in.
 
De Utrechtse praktijk
Rick heeft voor ons een A4tje gemaakt waarin de maatschappelijke doelen van het welzijnbeleid zjn vertaald naar indicatoren en meetmethoden. We bespreken het stap voor stap, stellen onze vragen en komen tot nieuwe inzichten.    
 
Integrale aanpak
Eigenlijk passen de afspraken die Utrecht intern maakt heel goed bij de spelregels zoals we die in Bouwstenenverband aan het maken zijn. Misschien kunnen we ze volgend jaar sector voor sector of doel voor doel afwerken. Dan krijgen we ook duidelijk waar zaken integraal kunnen worden opgepakt en waar het sectorspecifiek is.
 
Te mooi
De Utrechtse aanpak is eigenlijk te mooi om alleen voor onszelf te houden. Daarom hebben we Rick gevraagd nog een keer zijn verhaal te vertellen tijdens de Najaarsbijeenkomst van Bouwstenen voor Sociaal.
 
Maatschappelijk Vastgoed van Waarde - coverMeer info
 


Meedoen?