LinkedInYouTubeTwitter

1703 Vastgoed en Beleid

Op vrijdagmiddag 10 maart schuiven we aan bij Chefs Vastgoed in Delft. We vallen met onze neus in de boter en meer!

 

Lunch in DelftLunch en rondleiding
We krijgen een lunch bereid en uitgeserveerd door  leerlingen van Scholengemeenschap Delfland; met liefde en zorg bereid en onverwacht wel vier gangen. Daardoor krijgen we het verhaal van de rondleiding vast aan tafel en starten we de wandeling een uur later dan gepland. 

 

Vastgoed met beleid
Marieke Prins en Ad Holkers presenteren hun column over afstemming beleid en vastgoed; goede verhalen die aan het denken zetten. Uit de gesprekken komt onder andere naar voren:

  • Op safaris in DelftWe realiseren ons dat we meer op safari moeten. Je krijgt dan andere info die je nooit in een memo leest.
  • Om dezelfde reden zouden we ook meer authentieke verhalen met collega’s kunnen delen (narratieve methode).
  • (Systeem)schillen hebben tot doel de risico’s kleiner te maken en zijn nodig, maar de risico’s zelf zijn onvergelijkbaar (0,8% verkeersdoden per stad, 3% kans op 120 doden).
  • Risico’s zijn nooit geheel uit te sluiten. Dat mag wel meer worden uitgedragen. Meer schillen lost niet altijd iets op.    
  • Organiseer professioneel opdrachtgeverschap aan de beleidskant (als tegenkracht voor de wilde ideeën vanuit vastgoed).
  • Organiseer de afstemming tussen beleid en vastgoed ook op hoog niveau.

 

We stoppen op tijd. Leuk om weer eens op een school te zijn. Ad, bedankt voor het regelen en de gastvrijheid in Delft!

 

 

 

What's next?
Op donderdag 18 mei is er een bijeenkomst van het netwerk Zorgvastgoed, waar ook de deelnemers van Beleid en Vastgoed welkom zijn. Onderwerp is Voorsorteren voor 2030. U kunt zich hier aanmelden.