LinkedInYouTubeTwitter

Randvoorwaarden voor het verduurzamen

Dit actualiteitencollege is de zesde uit een serie van 7 over de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed (elke maand een stap). De colleges zijn gratis voor en door partners van Bouwstenen, maar ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden.

Hoe gaan we het regelen?

In deze voorlaatste stap bespreken we de randvoorwaarden bij de verduurzaming. We kijken samen naar hoe je voldoende (bestuurlijk) draagvlak, geld en personele capaciteit geregeld krijgt. Waar begin je, welke financieringsbronnen zijn er, hoe kan je de kosten doorrekenen aan de gebruikers/huurders en waar haal je de mensen vandaan die de klus moeten klaren? Om die vragen te beantwoorden kijken we zowel naar de theorie als de praktijk.

Theorie & Praktijk

Lester Agten, BrinkTijdens deze bijeenkomst praat Lester Agten je bij over zaken waar je rekening mee moet houden bij het regelen van de randvoorwaarden. Lester is senior manager bij Bouwstenen-partner Brink – werkzaam in het hart van bouw, infra en vastgoed - en heeft zowel in zijn huidige werk als bij zijn vorige werkgever, de gemeente Zeist, mooie resultaten weten te behalen in de verduurzamingsopgave. Zo ontwikkelde hij een stappenplan waarmee hij duurzaamheid bij legio gemeenten beter op de kaart krijgt.

 

En in een filmpje vertellen Désirée Meulenbroek van de gemeente Oss en Wies Witjes van Kind en Onderwijs Rotterdam hoe zij deze stap hebben aangepakt.

 

Daarbij gaan we in op vragen van deelnemers en bespreken we wat we nodig hebben om randvoorwaarden goed te regelen. Daarbij haken we ook in op de conclusies uit het gesprek dat we op 24 september 2021 met wethouders onderwijs, sport en maatschappelijk vastgoed hebben. 

Programma

  • 10:00u - Welkom en toelichting programma
  • 10:05u - Theorie
  • 10:20u - Voorbeelden uit de praktijk
  • 10:30u - Rondetafel gesprek met tips en tricks
  • 10:50u - Ruimte voor vragen en houvast voor vervolg
  • 11:00u - Afronding

Aansluitend is er gelegenheid tot napraten en zijn er verschillende netwerkbijeenkomsten gepland. Deelnemers aan de netwerken ontvangen hierover apart bericht.

Datum, tijd en locatie

  • woensdag 6 oktober 2021
  • 10.00 - 11.00 uur
  • online (deelnemers krijgen vooraf een link toegestuurd)

 

 

Aanmelden

Indien u zich al heeft aangemeld voor een of meer bijeenkomsten uit de serie hoeft u dat niet nog een keer te doen. Zo niet dan kunt u zich hier aanmelden.

 

De bijeenkomst is gratis voor (en door) Bouwstenen-partners. Andere geïnteresseerden betalen € 195,- ex btw, maar u kunt natuurlijk ook een partnership overwegen.

 

En werk je bij een gemeente? Tip je wethouder op het bestuurlijk oploopje op 24 september.  

 

Meer informatie

Datum
Aantal dagen
0.20
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Open
Organisatie
BOUWSTENEN