LinkedInYouTubeTwitter

Verduurzamen Stap 4: Doorrekenen

Dit actualiteitencollege is de vierde uit een serie van 7 over de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed (elke maand een stap). De colleges zijn gratis voor en door partners van Bouwstenen, maar ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden.

Wat gaat het kosten? 

In eerdere webinars hebben we gesproken over hoe je via het verzamelen van de opgave en dat komt tot een plan op hoofdlijnen. Bij de vierde stap kijken we naar de vraag hoeveel de plannen gaan kosten en hoe je tot een financieel haalbaar plan komt.

 

We kijken daarbij naar welke kengetallen nuttig zijn voor onderwijs, sport, cultuur en wijk. En naar de rekenmodellen en tools die je kunt gebruiken om een goed beeld te krijgen van de kosten. Hoe vertaal je een aanpak op hoofdlijnen naar een reëel kostenplaatje jouw vastgoedportefeuille? Theorie is nog geen praktijk.

Désirée Meulenbroek (Oss) en Simone van Ee (abc nova)

Theorie en praktijk

We kijken zowel naar de theorie als de praktijk rond rekenmodellen/tools en modellen in informatie managementsystemen.

 

In een filmpje vertelt Désirée Meulenbroek van de gemeente Oss hoe zij deze stap heeft aangepakt. Vervolgens gaan we samen met Simone van Ee en Sjoerd Groen van abcnova in op vragen van deelnemers en bespreken we wat we nodig hebben om verduurzaming goed door te rekenen. Ook gaan we met Henk Philppens van Gemeente Almere in gesprek over zijn praktijkervaring.

Programma

  • Welkom en toelichting programma
  • Tools om door te rekenen
  • Voorbeeld uit de praktijk
  • Tips en tricks
  • Ruimte voor vragen en houvast voor vervolg

Datum, tijd en locatie

  • woensdag 7 juli 2021
  • 10.00 - 11.00 uur
  • online (deelnemers krijgen vooraf een link toegestuurd)

 

 

Aanmelden

De bijeenkomst is gratis voor Bouwstenen-partners. Wel graag vooraf aanmelden. Andere geïnteresseerden betalen € 195,- ex btw. Meld u hier aan.

Klik hier voor meer informatie over het partnership.

Meer informatie

Datum
Aantal dagen
0.20
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Open
Organisatie
BOUWSTENEN