LinkedInYouTubeTwitter

Verduurzamen Stap 3: Aanpak

Dit actualiteitencollege is de derde uit een serie van 7 over de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed (elke maand een stap). De colleges zijn gratis voor en door partners van Bouwstenen, maar ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden.

Integrale aanpak op hoofdlijnen

In eerdere webinars hebben we gesproken over de opgave, de KPI’s waarop je kunt sturen en de benodigde sturingsinformatie bij het verduurzamen van de vastgoedportefeuille. Bij deze derde stap ligt de focus op het maken van een integrale aanpak op hoofdlijnen. Op welke thema’s richt je je? Welk deel komt gezien die thema;s in aanmerking voor sloop/nieuwbouw en welk deel voor renovatie? Aan welke maatregelen (maatregelenpakketten) kan je denken bij de verschillende thema's? 

 

We kijken daarbij naar verschillende maatschappelijke accommodaties (onderwijs, sport, cultuur en wijk) en naar alle facetten van de verduurzaming (energie, klimaat, biodiversiteit, circulariteit, gezondheid). Hoe vertaal je de ambities van je eigen organisatie naar een plan van aanpak op hoofdlijnen voor jouw vastgoedportefeuille? Theorie is nog geen praktijk.

Theorie is nog geen praktijk

Om die aanpak te maken kijken we naar zowel de theorie als de praktijk. We doen dat aan tafel met Bas Fukken van bbn adviseurs. En in een filmpje vertellen Desiree Meulenbroek van de gemeente Oss en Wies Witjes van Kind en Onderwijs Rotterdam hoe zij deze stap hebben aangepakt. Vervolgens gaan we samen met Mark van Rotterdam van de gemeente Amersfoort in op vragen van deelnemers en bespreken we wat we nodig hebben om een aanpak op hoofdlijnen te maken.

Programma

  • Welkom en toelichting programma
  • Toelichting Integrale aanpak op hoofdlijnen
  • Voorbeelden uit de praktijk
  • Bespreking vragen, tips en tricks
  • Vervolg

Datum, tijd en locatie

  • woensdag 2 juni 2021
  • 10.00 - 11.00 uur
  • online (deelnemers krijgen vooraf een link toegestuurd)

 

 

Aanmelden

De bijeenkomst is gratis voor Bouwstenen-partners. Wel graag vooraf aanmelden. Andere geïnteresseerden betalen € 195,- ex btw. Meld u hier aan.

 

Klik hier voor meer informatie over het partnership.

 

Meer informatie

Deze bijeenkomst is de derde uit de serie actualiteitencolleges over Verduurzamen in 7 stappen.

Datum
Aantal dagen
0.20
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Open
Organisatie
BOUWSTENEN