LinkedInYouTubeTwitter

Netwerk Sportief Vastgoed

Op donderdag 3 maart 2022 komt het Bouwstenen-netwerk Sportief Vastgoed bijeen in een 'Sporthal van de toekomst'. Een sporthal die voldoet aan eigentijdse beleidsdoelen en een bredere maatschappelijke functie heeft. Een open voorziening, niet alleen voor onderwijs.

Gymzaal Klein Coolstraat, RotterdamHoe krijgen we mensen in beweging?

Bewegen en sporten is van groot belang. Helaas nodigt de fysieke ruimte, zowel binnen als buiten, daar niet altijd toe uit. Bovendien zijn veel gymzalen verouderd. Wat werkt wel om mensen in beweging te krijgen? Dat de (gebouwde) omgeving daar een rol in speelt is zeker.

Van de kast naar de smartwall

In Rotterdam maakt het Sportbedrijf bewegen leuker door gymzalen in te richten met de nieuwste technieken. De gymzaal van de toekomst in Rotterdam beschikt over een ledvloer, een interactieve smartwall en een walljumper. 

Rotterdamse aanpak

Image
Ellen de Ridder, Gita Houbolt, Michael Welten

De gymzaal Klein Coolstraat is de proeftuin van Sportbedrijf Rotterdam; een zaal waarin zij samen met de gebruikers ervaren wat werkt en wat niet. Voor bewegingsonderwijs en voor ander sportaanbod. Ellen de Ridder & Gita Houbolt - productspecialisten bij het Sportbedrijf Rotterdam - leiden ons rond en vertellen over de ontwikkelingen van Rotterdam in sport(accommodaties). Dat doen zij samen met Michael Welten, beleidsadviseur Sport bij de gemeente Rotterdam.

In gesprek

Vervolgens gaan we met elkaar en diverse specialisten in gesprek over de sporthal van de toekomst. Aan de orde komen zaken als:

  • Wat onderscheid de sporthal van de toekomst zich van meer traditionele accommodaties?
  • Hoe vertaal je (landelijk en lokaal) beleid naar de gymzaal?
  • Hoe organiseer je het meervoudig gebruik?

Tot slot zoomen we in op andere voorbeelden en delen we onze nieuwste inzichten. Heb je zelf een leuke case om in te brengen, dan horen we het graag.

 

We sluiten af met een lunch en .... spelen een interactieve game!

Datum, tijd, locatie

  • donderdag 3 maart 2022
  • 10.00 - 12.30 uur
  • Gymzaal Klein Coolstraat, Klein-Coolstraat 4, 3033 XS Rotterdam

 

 

Ook meedoen?

Dat kan. Deelnemers aan de netwerken Sportief Vastgoed en Beleid & Vastgoed kunnen zich hier aan- of afmelden.

 

Ook aansluiten bij dit netwerk? Stuur dan een mail naar info@bouwstenen.nl of bel met 033 - 258 4337. Ook voor meer informatie over het partnership

 

Meer informatie

 

Datum
Aantal dagen
0.50
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Besloten
Organisatie
BOUWSTENEN