LinkedInYouTubeTwitter

Niet te stoppen

iSpace_Opeinde

De iSpace Sports hal in Opeinde met led-lijnen, beamers en geluid is geliefd. Het is leren en bewegen. Kinderen vinden het zó leuk dat ze niet willen stoppen!

 

De gemeente Smallingerland zette 5 jaar geleden de sporthal van de toekomst neer. Stephan Oorburg van het sportbedrijf vertelt: ‘We zien dat de beweegtijd van onze sporters in de iSpace Sports hal groter is dan in een traditionele hal. Bovendien is de indeling snel aangepast en gaat er geen tijd verloren met het opstarten van een andere spelvorm. Zo blijft er meer tijd over voor bewegen.’ 

Eindeloos variëren in gebruik

De iSpace Sports hal is simpel te bedienen, iedereen kan het. De gymleraar en de buurtsportcoach passen de vloerlijnen aan naar zelfbedachte spelvormen. De mogelijkheden zijn onbeperkt én grenzeloos. Daardoor ben je vrijer en creatiever in het bedenken van spellen. En sluit het spel beter aan bij de belevingswereld van de kinderen van nu.

Image
iSpace Opeinde

Iedereen wil bewegen

Het begon met de visie van de toenmalige directie van het sportbedrijf: iedereen is in de basis gemotiveerd om te bewegen. Toch wordt er door kinderen steeds minder bewogen. Dat kinderen veel op een spelcomputer spelen werd het uitgangspunt voor verandering. De belevingswereld van een spelcomputer is overgenomen en vertaald naar de sporthal. De techniek was al zover en diverse leveranciers wilde dit graag in de praktijk brengen. Het resultaat is een blijvende innovatie in sporten en bewegen. 

Nooit (meer) hetzelfde

‘Van de iSpace Sports zaal in Opeinde hebben we veel geleerd.’ vertelt Stephan ‘De ingrediënten om een hal in te richten zijn enorm uitgebreid. En we kijken elke keer weer wie de gebruikers zijn, dat is de basis’’ Het sportbedrijf zit bij nieuwbouw en renovatie altijd aan tafel. Stephan: ‘De insteek is compleet veranderd. We maken geen nieuwe oude zaal, we innoveren!’

 

Meedoen? 

Ben jij ook bezig met sportief vastgoed? Sluit je aan bij het netwerk Sportaccommodaties en kom op 21 oktober 2021 naar de Sporthal van de Toekomst in Rotterdam.

Wil je lid worden van dit of een ander netwerk van Bouwstenen? Neem dan contact met ons op voor de juiste match. Bel voor meer informatie naar 033-2584337 of mail naar nieuws@bouwstenen.nl.

Yes you can groen

Tips van Stephan

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.