LinkedInYouTubeTwitter

Om fit te blijven

FitNOC*NSF doet een oproep aan gemeenten en het kabinet voor een corona-noodfonds. Ondertussen ontstaan overal in het land initiatieven om mensen fit te houden.

 

Deze initiatieven komen niet altijd van de sportbedrijven zelf. Veel fitness-bedrijven zijn gesloten en bieden hun klanten geen alternatief. Meer maatschappelijk georiënteerde organisaties en sportbedrijven doen dat wel.

Thuis sporten

Thuis sporten

Zo bieden ze door sportinstructeurs opgenomen filmpjes aan, zodat je thuis ‘lessen’ kunt volgen. Op sportindebuurt.nl vind je allerlei voorbeelden van lokale initiatieven om mensen fit te houden. Op TeamNL.org laten sporters gerichte work-outs zien voor specifieke sporten als voetbal, zwemmen, basketbal, atletiek en nog veel meer. Inspiratie om thuis te sporten vind je tevens in de vele filmpjes die beschikbaar zijn op YouTube en via de hashtack #stayathomechallenge op social media.

€ 950 miljoen

Stichting Waarborgfonds Sport schat de schade voor de hele breedtesport op € 300 miljoen. NOC*NSF pleit voor een noodfonds van € 950 miljoen voor hele sportsector tot en met de zomer. Vrees is dat veel bedrijven het niet gaan redden. Zo’n 7% van sportverenigingen stond al voor de corona-crisis onder verscherpt toezicht en 43% kon het financieel jaarlijks net rond krijgen, aldus Dick Zeegers, directeur Stichting Waarborgfonds Sport.

Geen horeca

Sportclubs missen de inkomsten uit horeca en de kans dat sponsors in financiële nood afhaken is reëel. Sportclubs kunnen gebruik maken van de algemene compensatiemogelijkheden die ook voor andere organisaties gelden.

Meer informatie

Lees meer over corona

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.