LinkedInYouTubeTwitter

Nog meer vakantietips

VakantieVier nieuwe tips voor liefhebbers van getransformeerd maatschappelijk vastgoed om deze zomer te bezoeken. 

 

 

 

 

 

De Cereolfabriek in Utrecht

 In de historische sojafabriek, waar vroeger veevoer werd gemaakt, zitten nu de St. Dominicusschool en de BSO. Voor de wijkbewoners is er een theaterzaal, een beeldend atelier en de muziekstudio’s van “Het Wilde Westen”. Het restaurant heeft de naam Buurten in de Bieb, want de bibliotheek zit er ook. Lees meer over de Cereolfabriek in Utrecht.

   

 

 

De Krachtcentrale in Huizen

Dit industriële erfgoed in Huizen leverde jarenlang energie en is nu omgetoverd tot broedplaats voor kunst en ontmoeting. Het heeft ateliers voor kunstenaars en een restaurant met een goede sfeer. Mooie locatie om te bezoeken.

   

 

 

Het Schunck modehuis in Heerlen 

In 1933 ontwierp Frits Peutz een modehuis in Heerlen. Onder de oude naam SCHUNCK is het tegenwoordig in gebruik als cultureel instituut met een museum voor moderne kunst, een centrum voor architectuur en stedenbouw, een muziekschool, een openbare bibliotheek, aangevuld met een restaurant en café.

   

 

 

Raadhuis aan de Markt in Veghel

In het oude Raadhuis in het centrum van Veghel (tegenwoordig onderdeel van de gemeente Meierijstad) kan nog steeds worden getrouwd, maar er zijn ook andere partners in het monumentale pand bijgekomen. Naast de bieb kun je ook koffie drinken bij Brownies & downieS; een fijn plekje om tot rust te komen.

 

 

 

Zie ook de eerdere tips. Veel vakantieplezier.

Hallo mijn naam is Jelte, ik ben 9 jaar en fan van maatschappelijk vastgoed en Bouwstenen. Hebben jullie ook leuke tips voor kinderen van mijn leeftijd?

Als liefhebber van getransformeerd maatschappelijk vastgoed plan ik met mijn partner Z.H.G. De Graaf een korte vakantie waarin wij al deze gebouwen zullen bezichtigen. Jullie zijn vast blij te horen dat wij deze vakantie per fiets verrichten, geheel CO2 neutraal dus!

Tip voor volgende keer: Een routebeschrijving zouden wij op prijs stellen. Mijn vrouw is nu al een kwartier bezig met het berekenen van de optimale route.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.