LinkedInYouTubeTwitter

Niet iedereen gelijk

CompensatieDe regeling voor de tegemoetkoming in de schade als gevolg van COVID-19 leidt tot ongelijke behandeling van maatschappelijke organisaties.

 

Dat blijkt uit de door RVO gepubliceerde SBI-codelijst. Organisaties met de op deze lijst genoemde code kunnen in aanmerking komen voor €4.000,- schadevergoeding als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Sport goed in beeld

Vrijwel alle sportorganisaties komen voor compensatie in aanmerking. Ook denksport, paardensport, autosport en wintersport. Deze sector is goed in beeld. 

euroCultuurverschillen

Culturele organisaties zijn minder consequent op de lijst gezet. Theaters en schouwburgen, musea, producenten en beoefenaars van podiumkunsten kunnen op een vergoeding rekenen. Bibliotheken daarentegen weer niet.

Wijkcentra vaak niet

Ook het maatschappelijk werk staat niet op de lijst. Daarbij hebben wijkcentra verschillende SBI-codes, waardoor de een wel en de ander niet voor compensatie in aanmerking komt. Zo is Wijkcentrum Kruispunt in Apeldoorn ingeschreven als café en kan een vergoeding aanvragen. Wijkcentrum Schieringa uit Leeuwarden is ingeschreven als lokaal welzijnswerk en kan geen compensatie aanvragen. Hetzelfde geldt voor Wijkcentrum ’t Stekske uit Venray, dat als gemeenschapshuis bij de Kamer van Koophandel is ingeschreven.

Meer informatie

Lees meer over Corona

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.