LinkedInYouTubeTwitter

Houvast voor samenwerking

Onlangs is door de Stichting RGS de nieuwe leidraad Resultaatgericht Samenwerken gepubliceerd. De leidraad is nadrukkelijk voor meer dan alleen onderhoud bedoeld.

 

"De toepasbaarheid van de leidraad is vergroot. Waar de oorspronkelijke leidraad uit 2013 nog vooral gericht was op corporaties, is de nieuwe leidraad geschikt voor een bredere doelgroep. Ook gemeenten en scholen kunnen met het gedachtegoed uit deze leidraad hun voordeel doen", licht Patrick Zeilemaker van anderz vastgoedmanagement toe. 

Voor meerdere werksoorten

Patrick: "In de nieuwe leidraad is ook meer aandacht voor projectoverstijgend werken, waarbij opdrachtnemers meedenken en adviseren over deelportefeuilles in plaats van alleen een individueel project, gebouw of complex. RGS is toepasbaar gemaakt voor meerdere werksoorten; planmatig, contract- en dagelijks onderhoud, renovatie, verduurzaming, etc.

Onderhouden en investerenLeidraad Resultaatgericht Samenwerken

Heel belangrijk in de nieuwe publicatie is het verbinden van de verschillende managementrollen in de organisatie; besturen, portefeuille-, asset- en property management. Hiermee wordt integraal onderhouden van en investeren in vastgoed beter mogelijk.

Resultaatafspraken

De leidraad biedt opdrachtgever en -nemers handvatten voor samenwerken op basis van resultaatafspraken. De resultaatafspraken komen binnen RGS tot stand door al in een vroeg stadium samen na te denken over de strategie en doelen die met een renovatie- of onderhoudsproject behaald dienen te worden. Zo maak je gebruik van elkaars kwaliteiten, worden varianten vroegtijdig op haalbaarheid getoetst en dit leidt uiteindelijk tot tevredener klanten, kostenefficiëntie en een eindresultaat dat beter aansluit bij de verwachtingen en gestelde doelen."

 

De publicatie wordt ondersteund door OnderhoudNL, Bouwend Nederland en Aedes. 

 

Wat vind jij van de leidraad?

Laat een reactie achter onderaan deze pagina. Niet vergeten te saven.

Ook meedoen?

Wil je ook meedoen met kennisuitwisseling en ontwikkeling in Bouwstenen-verband? Dit kan door deel te nemen aan één van onze actualiteitencolleges, of meld je organisatie aan als partner, dit kan telefonisch via 033-2584337 of mail naar nieuws@bouwstenen.nl.

 

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.