aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Enquête vastgoedmanagement

EnqueteGemeenten brengen via een Bouwstenen-enquête samen de ontwikkelingen rond het gemeentelijk vastgoedmanagement in beeld. Doet uw gemeente ook mee?

De landelijke Bouwstenen-enquête wordt dit jaar voor de derde keer gehouden, in nauwe samenwerking met de VNG. 

 

Ontwikkeling over de jaren

Door de enquête-vragen te beantwoorden krijgen gemeenten een beeld van waar ze zelf en landelijk staan. De vragen gaan over de wijze van sturing, de verduurzaming, de uitvoering, samenwerking met de markt en de beschikbare middelen voor het vastgoedmanagement. Met de resultaten uit de enquête van 2018 en 2019 erbij, worden ook de ontwikkelingen in beeld gebracht. 

Compleet beeld

Voor een zo compleet mogelijk beeld is het fijn als alle gemeente de enquête invullen. Dat kost ongeveer een uur. De meeste vragen zijn zo in te vullen. Voor een paar vragen moet wellicht wat worden opgezocht of een collega worden geraadpleegd. Bij grote gemeenten zal dat wat extra tijd kosten. 

Verschillende disciplines

Voor hen kan het handig zijn de vragen in teamverband te beantwoorden, bijvoorbeeld in een digitale meeting. Dan is iedereen gelijk op de hoogte. Maar het is natuurlijk ook mogelijk de vragen afzonderlijk voor te bereiden. Er zijn vragen voor de: 

  • portefeuillemanager; over all
  • onderhoudsmanager; blz 2 en 10-11
  • verduurzamer: blz 4-6 en 10-11
  • informatiemedewerker; blz 7-9 en 10-11
  • financieel expert; blz 11-12.

Niet te herleiden

Bij het indienen van de enquête wordt gevraagd naar de contactgegevens van de invuller. Die zijn alleen bedoeld voor (verificatie van) het onderzoek. In de verwerking van de resultaten zijn de afzonderlijke gemeenten niet te herleiden. 

 

 

Meedoen?

Heel fijn. Hier treft u een overzicht van de vragen ten behoeve van de voorbereiding en hier de digitale vragenlijst waarmee u de antwoorden van uw gemeente kunt indienen.

 

Het indienen moet in één keer. U kunt ze helaas (nog) niet tussentijds opslaan.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met Bouwstenen via 033-2584337 of info@bouwstenen.nl.

 

Meedoen? 

Meer informatie

Snel naar

Partner worden?

Corona

Button enquete

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners