LinkedInYouTubeTwitter

Artificial Intelligence bij vastgoedbeheer

Image
In Control

Van 'de basis op orde krijgen' tot 'artificial intelligence bij vastgoedbeheer'; daarover is te lezen in de 7e editie van de Bouwstenen-publicatie In Control.

De publicatie, speciaal bedoeld voor vastgoed- en facility managers in het maatschappelijk vastgoed, laat zien hoe organisaties soms worstelen met het op orde krijgen van de benodigde informatie, wat een data-steward in de praktijk doet, hoe je het energiegebruik kunt monitoren, ruimtes beter kunt benutten en drones en machine learning kunt inzetten voor gebouwinspecties.

Praktijkverhalen

De artikelen zijn gebaseerd op gesprekken en bijeenkomsten van het Bouwstenen-netwerk. Die bijeenkomsten waren vrijwel allemaal digitaal, maar daarmee niet minder inhoudelijk. De verhalen uit de praktijk zijn voor iedereen (ook digitaal) te lezen.

Image
Roeland van der Zee

Overzicht systemen

Net als de zes eerdere edities bevat deze publicatie een overzicht van de functionele en technische kwaliteiten van vastgoedinformatiesystemen. Op de website van Bouwstenen is ook de gebruikerservaring met deze systemen te vinden.

Beslissen op basis van feiten

Roeland van der Zee, voormalig wethouder Arnhem, geeft nieuwe bestuurders een tip mee: "Als bestuurder neem je graag beslissingen op basis van feiten. Dat is bij maatschappelijk vastgoed niet altijd eenvoudig, maar wel nodig".

De publicatie laat zien wat er nodig is om op basis van feiten te kunnen beslissen, wat er al kan en op welke onderdelen nog ontwikkeld kan worden. Daar wordt komende periode in Bouwstenen-verband aan gewerkt.

 

Lees hier de publicatie digitaal. De publicatie is ook in fysieke vorm beschikbaar.

 

 

Meedoen?

Dat kan. Word partner en doe mee met het ontwikkelwerk rond informatiemanagement (basis op orde, monitoring, sturen op basis van feiten, what's new).

Wil je (als partner gratis) een of meer exemplaren van de fysieke uitgave ontvangen? Stuur dan een mail naar nieuws@bouwstenen.nl met uw contactgegevens. 

 

Yes you can geel

Meer informatie

Eerdere publicaties In Control!:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.