aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

In Control 5e editie

In ControlDe 5e editie van In Control, onze publicatie over informatiemanagement voor vastgoed- en facilitymanagers, is online beschikbaar. Aan de 6e editie wordt gewerkt.

 

Het ontwikkelprogramma dat tot de 6e editie moet leiden is te vinden op de site van Bouwstenen. Naast de vaste onderdelen en aandacht voor 'de basis op orde' ligt de focus in 2020 op (sturings)informatie rond het energie- en klimaatbeleid, slimme gebouwen en handige overzichten, modellen en dashboards.

Structuur en transparantie

In het programma voor 2020 wordt voortgebouwd op de inhoud van de 5e editie. Daarin zijn artikelen te vinden over de behoefte aan informatiemodellen, koppeling van datasystemen en een voorstel voor het openbaar maken van het energiegebruik van utiliteitsgebouwen, om te beginnen in de publieke sector. "Maximale transparantie past ons'', aldus Wethouder Roeland van de Zee van de gemeente Arnhem.  

Hoger plan

Doel van het ontwikkelprogramma is het informatiemanagement rond huisvesting en vastgoed in de publieke sector naar een hoger plan te brengen, waardoor er beter gestuurd kan worden. Daarbij wordt uitgegaan van de ambities van de betrokkenen en wordt er aansluiting gezocht bij hun werkprocessen.

Schaamteloos kennis delen

In vergelijking tot vijf jaar geleden zijn reuzenstappen gezet op het gebied van de informatievoorziening rond maatschappelijk vastgoed. "De informatievoorziening is vergaand geprofessonaliseerd", aldus Henk Hoogland, afdelingsmanager Stadsbedrijf gemeente Almere, in het voorwoord. "Dat hoge tempo hebben we alleen maar kunnen maken omdat we binnen Bouwstenen schaamteloos onze kennis delen."

 

Lees de 5e editie

Meedoen? Dat kan. Word partner en sluit je aan bij één van de netwerken, bijvoorbeeld het netwerk Informatiemanagement.

 

 

Meer informatie

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners