aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Breed gedragen IHP Enschede

BasisschoolIn Enschede hebben scholen en gemeente een breed gedragen én duurzaam IHP opgesteld met een investeringsplan van € 420 miljoen.  

De gemeente maakte het IHP samen met de schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs en HEVO. Dat was een lastige opgave omdat ongeveer 60% van de schoolgebouwen 40 jaar of ouder is. Het resultaat is een breed gedragen IHP waarin strategische kwaliteit voor kwantiteit gaat.

Investering € 420 miljoen

Erwin van Proosdij

Er ligt nu een investeringsplan klaar van ongeveer € 420 miljoen. Daar betalen schoolbesturen 8% aan mee omdat ze naar nul op de meter gaan. Zij kunnen in het IHP hun onderhoudsinvestering uitfaseren en die middelen beschikbaar stellen voor vervangende nieuwbouw of renovatie op hetzelfde niveau.

Lat hoog gelegd

Erwin van Proosdij, hoofd van het vastgoed & facilitair bedrijf van de gemeente Enschede: "We hebben de lat bewust hoog gelegd omdat we wilden gaan voor energieneutrale gebouwen met een extra plus voor onderwijskundige kwaliteit. En we hebben tegen de raad gezegd dat er structureel meer geld nodig is om de onderwijshuisvesting op niveau te krijgen.”

 

In het vakblad Schoolfacilities (mei 2020) is een interview met betrokkenen te lezen. 

 

 

Meedoen?

Meer lezen en meedoen?

Neem een (gratis) abonnement op Schoolfacilities als op de hoogte wilt blijven van zaken in en om het onderwijs. 

 

Meedoen kan door partner van Bouwstenen te worden en aan te sluiten bij bijvoorbeeld het netwerk Onderwijshuisvesting voor scholen of Onderwijshuisvesting voor gemeenten. 

 

 

 

Meer informatie

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners