aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Actualiteitencollege Basis op orde (open data)

Op donderdag 2 juli 2020 organiseert Bouwstenen samen met Republiq een actualiteitencollege rond sturingsinformatie voor vastgoedmanagement. In verband met de corona-maatregelen, zal deze meeting online plaatsvinden.

Waar gaat het over?

Om de basis voor vastgoedsturing op orde te krijgen zijn er verschillende benaderingen:

  • eigen opgebouwde dataset
  • open data

Beiden kunnen elkaar aanvullen, maar vragen een andere aanpak, andere spelregels en andere competenties. Dit college gaat over de mogelijkheden die open data biedt.

Met wie?

De bijeenkomst is primair bedoeld voor beleids- en vastgoedprofessionals werkzaam bij gemeenten, scholen, zorgorganisaties en corporaties met maatschappelijk vastgoed in de portefeuille. Ook bedrijven actief op het gebied van maatschappelijk vastgoed zijn welkom. 

 

Naast Sander de Clerck van Republiq neemt ook Cheimaa Aouni van de gemeente Zoetermeer als ervaringsdeskundige aan het gesprek deel.    

Programma

Tijdens deze online meeting word je snel bijgepraat over vastgoedsturing op basis van open data.  Aan de orde komen:

  • de belangrijkste ontwikkelingen (digitalisering, open data, ketensamenwerking)
  • de belangrijkste sturingsvraagstukken en beschikbare bronnen (wat kan je ermee)
  • hoe organiseer je het, welke spelregels en competenties zijn nodig?
  • wat is belangrijk en wat niet?
  • 10 aanbevelingen 

 

Daarbij komen diverse voorbeelden uit de onderwijs-, sport-, zorg- en gemeentelijke praktijk aan de orde. Ook wordt concreet ingegaan op praktijkvragen die de deelnemers bij aanmelding kunnen stellen of tijdens de bijeenkomst aanvullend stellen.  

 

Op het eind kijken we welke vragen zijn beantwoord en welke eventueel nog uitgezocht moeten worden en/of breder gedeeld. 

Notitie en publicatie

Na de bijeenkomst krijgen de deelnemers een notitie toegestuurd waarin een en ander nog eens op een rijtje staat en aanvullende vragen worden beantwoord. Deze notitie vormt ook de basis voor een artikel in de 6e editie van In Control die rond de Jaarbijeenkomst (3 december) uit komt. 

Datum, tijd en locatie

  • donderdag 2 juli 2020
  • 10.00 - 12.00 uur
  • online meeting

 

 

Meedoen?

Dat kan. Deze bijeenkomst is gratis voor partners van Bouwstenen. Overige belangstellenden betalen €195,- ex BTW. Je kunt je hier aanmelden en je vragen stellen.

 

 

Meer informatie:

Datum: 
donderdag, 2 juli, 2020 - 10:00 tot 12:00
Organisatie: 
BOUWSTENEN

Snel naar

Partner worden?

Corona

Over welke techniek zou je meer willen weten?