aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Bouwstenen voor de toekomst

Dat is de titel van het boek, uitgegeven in het kader van het afscheid van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg. Naast een terugblik wordt er ook vooruitgekeken naar nieuwe concepten.

 

Het is jammer dat we afscheid hebben moeten nemen van het team dat alom gewaardeerd werd. Met het boek laten ze ons niet met lege handen achter. 

 

Het boek is zoals we de dames kennen praktisch ingedeeld. Concepten van vroeger, nu en de toekomst.

Vroeger

En vroeger is dan 15 jaar geleden ten tijde van de oprichting van het Kenniscentrum. Toen was er veel aandacht voor kleinschalig wonen, woonzorgzones en MFA's als hart van de woonservicegebieden. En ruimte om te experimenteren.

Nu

De afgelopen jaren heeft de crisis een belangrijke stempel op de zorgvoorzieningen gedrukt. Verzorgingshuizen worden getransformeerd tot woningen, burgerinitiatieven komen op en zelfredzaamheid is hét toverwoord.

Toekomst

Voor de toekomst zien de dames een aantal ontwikkelingen die een stevige stempel op het zorglandschap zullen drukken. Mensen worden ouder, willen langer blijven meedoen en persoonlijk worden benaderd. Dat vraagt meer variatie in het aanbod en concepten voor een inclusieve samenleving.

Snel ontwikkelen

Het boek geeft een mooi overzicht van de ontwikkelingen in de zorg en de bijbehorende accommodaties. Het geeft een beeld van een sector die zich goed en snel aanpast aan de vraagstukken van haar tijd.

Puntje van kritiek

Het enige kritiekpunt op het boek is dat Daniëlle en Yvonne in het laatste hoofdstuk, Harkens en Witter worden genoemd. Twee mensen die zo persoonlijk en met ziel en zaligheid de sector vooruit hebben geholpen mogen we best bij hun voornaam noemen. Dank je wel Daniëlle en Yvonne voor alles wat jullie de sector hebben geboden 

 

 

Meedoen?

Dat kan. Kom op 20 maart 2019 naar de bijeenkomst Zorgzame Wijken over de toekomst van het zorglandschap; speciaal voor zorg en welzijn, corporaties en gemeenten. Iedereen is welkom. U kunt u hier aanmelden.

 

En/of wordt partner en meldt u aan voor het netwerk Zorgaccommodaties  of één van onze andere netwerken.

 

 

 

Meer informatie

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners