LinkedInYouTubeTwitter

DUMAVA met extra geld

De opgave om het maatschappelijk vastgoed in 2050 CO2-neutraal te krijgen is groot. Om dit mogelijk te maken, kunnen maatschappelijke organisaties weer een subsidie aanvragen. Vanaf maandag 27 mei 2024 kunnen organisaties hun conceptaanvraag klaarzetten voor de Investeringssubsidie Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA) en op 3 juni 2024 kunnen zij die aanvraag definitief indienen. 

Subsidieplafond verhoogdGroene subsidie

Het subsidieplafond is verhoogd: waar het kabinet een paar maanden geleden het subsidieplafond had vastgesteld op € 237,5 miljoen, komt er nu € 167,8 miljoen bij. Dit geldt voor alle doelgroepen, zoals zorg- en onderwijsinstellingen, gemeenten, buurthuizen en culturele instellingen.

Ook scholen krijgen meer

De belangstelling voor het verduurzamen in het onderwijs is groot; daarom is er voor het onderwijs (PO & VO) nog meer geld beschikbaar. Er komt € 47 miljoen bij, wat het totaal op € 452,3 miljoen brengt. Dit kan worden gebruikt voor integrale projecten en losse projecten, zoals het plaatsen van zonnepanelen. Door de verhoging kunnen scholen sneller beginnen met de verduurzaming van de gebouwen.

DUMAVA voor ondernemers

Door vernieuwde Europese regels leek het voor ondernemingen onmogelijk om voor 2024 subsidie aan te vragen voor losse maatregelen. Het blijkt nu dat ondernemingen volgens die regels toch deze subsidie kunnen aanvragen. Dit wordt namelijk niet altijd als staatssteun beschouwd. Als een onderneming bijvoorbeeld niet concurreert met bedrijven uit andere lidstaten, mogen zij subsidie ontvangen.

 

 

Meedoen? Dat kan!

Fijn als je je ervaring met het verduurzamen van vastgoed of DUMAVA wilt delen. We horen dat graag. Stuur hiervoor een mail naar nieuws@bouwstenen.nl

Image
Yes you can oranje

Meer informatie​

  • Webinfo: Subsidieregeling DUMAVA (RVO)
  • Webinfo: Subsidies (Bouwstenen) 
  • Bericht: Opnieuw kans op geld (Bouwstenen, 5 maart 2024)
  • Bericht: Aan de slag met DUMAVA (Bouwstenen, 18 juli 2023)
  • Bericht: Liever één grote pot (Bouwstenen, 6 juli 2022)
  • Bericht: Miljoenen kunnen beter besteed (Bouwstenen, 19 april 2022)

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.