aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Opgave integraal belegd

Frank den Brok

Tip van Frank den Brok, wethouder Oss, tijdens een interview over de verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed; “Zorg dat je de opgave integraal belegt.”

 

In het interview (6 minuten) vertelt hij hoe de gemeente Oss haar vastgoedportefeuille wil verduurzamen.

 

Veelheid aan doelen

De gemeente wil met de verduurzaming een voorbeeldfunctie vervullen en het gebruik van de gebouwen veraangenamen. Focus ligt daarbij op de energietransitie, maar ondertussen heeft Oss ook mooie projecten op het gebied van biodiversiteit gerealiseerd.

Vanuit de gemeenschap

De gemeente Oss legt veel bij de gemeenschap neer. Samen met de dorpen heeft Oss in 2014 een voorzieningenplan gemaakt. Dat plan geeft nu richting aan het vastgoedbeleid. Daarbij worden de wensen van de inwoners meestal wel gevolgd, zegt de wethouder.

Vooruit plannen

Voor de komende 4 jaar is het geld voor de verduurzaming geregeld. Voor de plannen daarna is nog geen geld. "We proberen zoveel mogelijk via het meerjaren onderhoud te realiseren en kritisch te kijken of gebouwen langer mee kunnen. Hergebruik is ook duurzaam.”

Leergeld betalen

Wethouder Frank den Brok geeft ook tips. Zorg niet alleen dat je de opgave integraal belegd, maar durf ook fouten te maken. Want fouten maken hoort er ook bij. Als je iets nieuws wilt moet je soms ook leergeld betalen. 

 

 

Iedereen kan meedoen

Zelf aan de slag met het verduurzamen van het maatschappelijk vastgoed. Het Bouwstenen-netwerk helpt u graag (verder) op weg. Meld u aan voor:

De bijeenkomsten zijn speciaal bedoeld voor gemeenten, scholen en andere belangstellenden in het maatschappelijk vastgoed. Iedereen kan meedoen; partners van Bouwstenen gratis.

 

Nog geen partner? Sluit u dan snel aan en profiteer van alles wat we dit jaar als platform nog meer in petto hebben. Informatie over het partnership

 


Meer informatie

Snel naar

Partner worden?

Corona

Over welke techniek zou je meer willen weten?