LinkedInYouTubeTwitter

Netwerk Verduurzamen

Op 10 september 2024 wisselt het Bouwstenen-netwerk verduurzamen kennis uit met het Rijksvastgoedbedrijf. We doen dat in het gebouw van de belastingdienst in Eindhoven; het paradepaardje van het Rijksvastgoedbedrijf.

Image
Fellenoord, Eindhoven

Grote duurzaamheidsambities

Het Rijksvastgoedbedrijf is partner van Bouwstenen en heeft grote duurzaamheidsambities. Hetzelfde geldt voor de andere deelnemers aan dit netwerk. Allemaal hebben we een routekaart en zijn we zoekend hoe deze optimaal in de uitvoering te krijgen; niet alleen voor wat betreft nieuwbouw, maar ook voor de bestaande bouw.

Starten met rondleiding

Vanaf 10.30 uur is iedereen welkom bij de koffiekar. Om 11.00 uur start de rondleiding door het gebouw. Fellenoord is BENG, Breeam en recent opgeleverd.

Keuzes achter de Routekaarten

Na de lunch licht Selina Roskam van het RVB de Routekaart van het Rijksvastgoedbedrijf toe. Selina werkte voorheen bij RVO, daarna bij BZK en nu dus in de uitvoering. Ze is coördinerend programmamanager duurzaamheid bij het Rijksvastgoedbedrijf. We horen dan ook waarom RVB welke beleidskeuzes heeft gemaakt en relateren dit aan de beleidskeuzes van de eigen gemeente. Waar zitten overeenkomsten en verschillen? Wat is handig?

Van complexe opgave naar handige uitvoering 

Daarna gaan we samen met Selina, Sander de Longh en de deelnemers aan dit netwerk de diepte rond de uitvoering in. Sander werkt ook bij het Rijksvastgoedbedrijf. Zijn expertise ligt op het gebied van de inkoop. 

Belangrijke vraag voor de verdieping is hoe we vanuit de complexe en steeds veranderende opgave komen tot een doelgerichte en doelmatige uitvoering. Hoe breng je alle thema’s bij elkaar als het om de uitvoering gaat? Hoe krijg je het aan de praat? Welke uitvoeringsstrategie hebben we en waarom? Wat helpt vooruit en wat staat ons in de weg? Dit onderdeel wordt ingeleid door Ingrid de Moel.

Image
Fellenoord Rijkshub

Elkaar vooruit helpen

Doel is vooral te kijken waarmee en hoe we elkaar vooruit kunnen helpen. In de bespreking zoeken we vooral houvast en tips voor de eigen praktijk. Waarom zo en waarom en wanneer is deze afslag gemaakt? Fijn als je je eigen vragen (en wensen) ook al bij het aanmelden stelt. Dan nemen we die mee in de voorbereiding.

Datum, tijd en locatie

  • 10 september 2024
  • 10.30 uur inloop, starten om 11.00 uur tot 16.00 uur
  • Rijkskantoor, Fellenoord 15, Eindhoven

 

 

Ben jij erbij?

Ben je deelnemer van het netwerk verduurzamen of medewerker van Rijksvastgoed, dan horen we graag of je hier al dan niet bij aanwezig wilt zijn en wat je vragen zijn of wat je in wilt brengen.

Image
Aanmelden

 

Meer informatie

  • Artikel: RVB werkt aan duurzaamheidsnormen voor kantoorrenovaties (RVB, juni 2024)
  • Artikel: RVB zet nieuwestappen met circulair verbouwen (Duurzaam gebouwd, datum)
  • Webinfo: Functionele eisen voor duurzaamheid (RVB)
  • Webinfo: Verduurzamen Rijksvastgoedbedrijf
  • Webinfo: Verduurzamen gemeenten
  • Webinfo: Verduurzamen in 7 stappen
  • Webinfo: Ervaring met energiemaatregelen
  • Webinfo: Netcongestie 
  • Webinfo: Circulariteit
  • Webinfo: Biodiversiteit

 

Datum
Aantal dagen
1.00
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Besloten
Organisatie
BOUWSTENEN