LinkedInYouTubeTwitter

Netwerk onderwijshuisvesting scholen

Op 11 september 2024 komt het netwerk onderwijshuisvesting bijeen in Zoetermeer. We zijn te gast bij Unicoz om met elkaar van gedachten te wisselen over thema’s die deelnemers aan dit netwerk op de agenda hebben gezet.

Bezetting en aannamebeleid

Image
Unicoz - Zoetermeer

Tijdens de update van het Deltaplan scholen wees Martijn Geerts ons op een onderwerp waar volgens hem nog weinig aandacht voor is, namelijk de bezettingsgraad van scholen. Hoe zorg je voor een goede bezetting in je school en in de gemeente waarin de school is gevestigd? Hoe voorkom je dat op de ene plek leegstand bestaat en er elders moet worden bijgebouwd? In Zoetermeer gaan scholen daar met elkaar afspraken over maken. Daarin ligt ook een relatie met het aannamebeleid van scholen. We kijken wat we kunnen leren van de aanpak in Zoetermeer en elders in het land en delen ook onze ervaring.

Duurzame instandhouding

Omdat gemeenten te weinig geld van het Rijk krijgt voor onderwijshuisvesting (de helft van wat nodig is) en een financieel Ravijnjaar verwachten, is er te weinig geld voor nieuwbouw en renovatie. Hierdoor komt er meer druk te liggen op de instandhouding.  Het nog langer doorexploiteren van verouderde gebouwen aan de ene kant en de nieuwe kwaliteitseisen waaronder een zorgplicht (omgevingswet) aan de andere kant leidt tot extra druk op en kosten voor onderhoud. Tijdens deze bijeenkomst delen we hoe scholen hiermee omgaan en wat hierbij een goede aanpak kan zijn. Dit thema is op de agenda gezet door Chantal Broekhuis en we bereiden dit onderdeel samen met haar voor. 

Actualiteiten en nieuwe ontwikkelingen

Daarnaast is er ruimte om bij te praten over de actualiteiten en nieuwe ontwikkelingen. Zo staat er allerlei nieuw wetgeving op stapel. Wat gaat dat betekenen voor de dagelijkse praktijk? En wat komen we nu in het werk tegen waar we graag met anderen over willen sparren?  

Datum, tijd en locatie

  • 11 september 2024
  • 13.00 - 16.30 uur
  •  Unicoz onderwijsgroep, Louis Braillelaan 60, 2719 EK Zoetermeer
 

Ben jij erbij?

Voor een goede organisatie horen we graag via deze link of je er al dan niet bij bent.

  

Belangstelling lid te worden van dit netwerk? Stuur dan een mail naar info@bouwstenen.nl of bel 033-258 4337.

Aanmelden

Meer informatie

Over aannamebeleid

  • Input gewenst

Over exploitatie

  • Bericht: Handig; ook voor niet taxateurs - over exploitatiekosten onderwijs (Bouwstenen, juli 2023)   

Anders

Datum
Aantal dagen
0.50
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Besloten
Organisatie
BOUWSTENEN