LinkedInYouTubeTwitter

2403 Het eerlijke verhaal rond onderhoud

Op 26 maart 2024 treft het netwerk onderhoudsmanagement elkaar in MFC Doelum; een grote MFA in Renkum. Het complex is in 2017 in gebruik genomen en biedt ruimte aan diverse gebruikers. 

Volop in gesprek

We starten de bijeenkomst met de rondleiding door het gebouw. We krijgen veel informatie van de voormalige projectleider van de gemeente, de accountmanager van het installatiebedrijf (met een 20-jarig onderhoudscontract in het pand) en de voormalige manager van de beheerstichting die het pand in eigendom heeft en exploiteert. Het gesprek gaat meteen de diepte in. Veel vragen en gelukkig ook veel antwoorden. Hoe zat de aanbesteding in elkaar? Hoe kwam het gebouw tot stand? Welke lessen zijn geleerd? De eerste twee agendapunten van de bijeenkomst worden op natuurlijke wijze behandeld. 

De D van de DMJOPOnderhoudsmanagement in Renkum

Iedereen blijkt in zijn organisatie de D (grotendeels) uit het MJOP te houden, voornamelijk omdat het andere geldstromen zijn. Maar hoe het vervolgens precies geregeld is, verschilt per gemeente. In het gesprek doemen ook andere vragen op. Hoe zorg je ervoor dat je de informatie over je assets actueel blijft? Hoe richt je dat proces in zo dat het ook werkbaar blijft? En ook hier weer, hoe vertaal je dat in de uitvraag van je aanbesteding?

Installatie en constructieve veiligheid

Eén issue die overal speelt is de installatieverantwoordelijkheid. Hoe organiseer je dat? Een lastig punt voor iedereen, maar in Eindhoven hebben ze daar beleid op. Dat zal worden gedeeld.

Vanuit Amsterdam komt de vraag wat op termijn de verplichte Inspecteur Constructieve Veiligheid voor ons gaat betekenen. Deze vraag speelt bij veel deelnemers nog niet. Een onderwerp om later te agenderen. 

Al met al een bijeenkomst met veel uitwisseling; precies waar het netwerk voor bedoeld is. 

 

 

Wat volgt

Volgende keer weer een locatie bezoek en op dezelfde wijze in gesprek met de markt. Datum volgt. We gaan ook de appgroep actualiseren, zodat we daarin ook tussendoor vragen en oplossingen kunnen delen.