LinkedInYouTubeTwitter

Toekomstbestendige portefeuillestrategie

Op dinsdagochtend 11 oktober 2022 komt het Bouwstenen-netwerk Vastgoedsturing in Amsterdam bijeen om een vertaling te maken van de grote macro-economische ontwikkeling naar aandachtspunten voor de portefeuillestrategie. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als de rente stijgt van 0 naar 4%. Of als de bouwkosten met 20% stijgen en de vraag naar maatschappelijk vastgoed met 30% afneemt of juist toeneemt. Wat betekent dat voor de gemeentelijke vastgoedportefeuille en de portefeuillestrategie?

Image
Voormalige Stadstimmertuin

In het werk van alledag komen we er vaak niet aan toe dit goed te doordenken. En in je eentje doe je dat niet zo makkelijk. Daarom doen we dat met elkaar en goed voorbereid zodat we ook met concrete handvatten naar huis gaan.

 

Ter voorbereiding verzamelt Bouwstenen relevante informatie en schetsen we met de gemeente Amsterdam een aantal scenario’s. Die koppelen we aan de grote maatschappelijke (transitie) opgaven, zowel fysiek als sociaal. Tijdens de bijeenkomst doordenken we de consequenties.

 

Dat doen we samen met strategen van de gemeente Amsterdam, het netwerk vastgoedsturing en een aantal extra gasten. Daarbij hebben we Iris Thewessen uitgenodigd van het Atelier Rijksbouwmeester, actief betrokken bij het Toekomstatelier en het Rijksvastgoedbedrijf. We vertalen de inzichten vanuit lokaal en rijksniveau naar wat nodig is in ons denken en doen om met de gemeentelijke vastgoedstrategie goed op mogelijke veranderingen in te kunnen spelen. 

Het resultaat neemt iedereen mee naar huis en vormt ook input voor het programma van de Maatschappelijk Vastgoeddag op 8 december 2022 en de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2023.

Datum, tijd, locatie

  • dinsdag 11 oktober 2022
  • van 10.30 tot 13.00 uur (inclusief lunch)
  • De Burcht, Henri Polaklaan 9, 1018 CP Amsterdam, ruimte: Diamantzaal

 

 

Aanmelden

We horen graag van de deelnemers aan het netwerk Vastgoedsturing of je er wel of niet bij bent. 

 

Werk je bij een gemeente en wil je graag meedoen met het netwerk Vastgoedsturing? Bel dan naar 033-2584337 of mail naar info@bouwstenen.nl.  

 

Nieuwsgierig naar de resultaten? Meld je aan voor de Maatschappelijk Vastgoeddag op 8 december 2022.

 
Image
Aanmelden

 

Meer informatie

  • Webinfo: Scenarioplanning voor Dummies (Sprout)
  • Publicatie: Reisgids maatschappelijke voorzieningen; over mogelijkheden en keuzes (Bouwstenen, 2013).. 
  • Blog van Rijksbouwmeester over het toekomstatelier 
  • Webinfo: Vastgoedbeleid diverse gemeenten
  • Webinfo: Energieprijzen en inflatie (Bouwstenen)
Datum
Aantal dagen
0.30
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Besloten
Organisatie
BOUWSTENEN