LinkedInYouTubeTwitter

Online: Bestuurlijk oploopje (wethouders)

Image
Beleid ruimte geld uitvoering

Je bent wethouder onderwijs, sport, wijkontwikkeling, financiën, duurzaamheid en/of maatschappelijk vastgoed en mag de komende jaren aan de bak met maatschappelijke voorzieningen. Hoera, geen eenvoudige, maar wel uitdagende opgave. Gemeenten hebben veel ambities rond gezondheid, duurzaamheid en samenleving, maar vaak beperkte middelen. Aan jou de opgave om alle ambities slim te integreren.

 

Om je snel bij te praten over allerlei belangrijke ontwikkelingen en te zien waar andere bestuurders mee bezig zijn organiseert Bouwstenen, platform voor maatschappelijk vastgoed, op vrijdag 16 september 2022 een online bijeenkomst speciaal voor wethouders. Als je dat wilt, zijn ook directeuren beleid, vastgoed en grondzaken welkom. Wel graag gelijktijdig aanmelden.

Onderwerpen van gesprek

Onderwerpen van gesprek zijn onder andere:

  • hoe vertaal je lokaal en landelijk sociaal en fysiek beleid naar ruimte
  • hoe maken we vaart met het realiseren van goede, gezonde, duurzame en ook door de wijk te gebruiken scholen
  • hoe monitor je de voortgang en leg je verantwoording af van de resultaten.  
Image
Dorus

Op al deze onderwerpen is het Bouwstenen-netwerk actief. We vliegen het hier natuurlijk vooral bestuurlijk aan. Ook is er alle ruimte om eigen onderwerpen en vragen in te brengen. Dat kan bij het aanmelden of tijdens de bijeenkomst zelf.

Programma

Het programma van 1,5 uur is ingedeeld in twee delen. In het eerste deel worden een aantal thema's op onze gezamenlijke agenda kort ingeleid en hopen we op aanvullingen en tips vanuit ieders bestuurspraktijk. 

 

In het tweede deel gaan we alles overziende het gesprek met elkaar aan: waar kunnen we bestuurlijk sterk op inzetten? Wie kan wat oppakken en wat zou de rol van Bouwstenen daarbij kunnen zijn? Wellicht zijn er ook acties richting Den Haag gewenst. Op 6 oktober spreekt de Tweede Kamer over het Integraal Beleidsonderzoek Onderwijshuisvesting en na prinsjesdag staat de behandeling van de rijksbegroting op de agenda. Dat zijn belangrijke momenten, zeker nu voor iedereen duidelijk is dat er op korte termijn flink in de gebouwen moet worden geïnvesteerd en er structureel meer geld nodig is om de gebouwen in de toekomst te onderhouden.

Gasten aan tafel

Image
Chantal Broekhuis

Naast de gasten online hebben we ook een aantal gasten aan tafel. Het zijn:

  • Dorus Klomberg, wethouder in de gemeente Rheden. Voor zover wij weten de eerste en enige wethouder "duurzaam maatschappelijk vastgoed" in Nederland. Daarnaast heeft hij ook inclusie, klimaatadaptatie, financiën en bedrijfsvoering in zijn portefeuille.
  • Chantal Broekhuis, tot voor kort wethouder Jeugd(zorg), onderwijs, kinderopvang en sport in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en in Bouwstenenverband actief rond het thema van Beleid naar Ruimte en het Deltaplan Scholen.

Wat kunnen zij aan nieuwe en ervaren wethouders meegeven en wat willen de aanwezige wethouders Bouwstenen meegeven. 

De resultaten neemt iedereen mee naar huis en vormen ook input voor diverse Bouwstenen-activiteiten.  

Datum & tijd

Zet vast in je agenda:

  • vrijdag 16 september 2022
  • 10.00 - 11.30 uur
  • online via teams
 

Aanmelden

Dit actualiteitencollege is gratis en alleen voor wethouders en desgewenst hun hoofden van diensten/ chefs. Zij kunnen zich hier aanmelden.

Zet ook vast 8 december in de agenda. Dan hebben we onze jaarlijkse maatschappelijk vastgoeddag. Daarvoor aanmelden kan ook al.

 
Image
Aanmelden

Meer informatie

Datum
Aantal dagen
0.20
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Open
Organisatie
BOUWSTENEN