LinkedInYouTubeTwitter

Duurzaam en klimaatbestendig

netwerk verduurzamenOp donderdag 26 maart komt het Bouwstenen-netwerk verduurzaming bijeen. Twee thema’s staan op het programma, maar er is natuurlijk ook tijd voor uitwisseling rond andere zaken.

Routekaart verduurzaming

Half maart 2020 komt er meer duidelijkheid over de landelijke routekaart maatschappelijk vastgoed. Daarin wordt een portefeuille-aanpak voorgesteld en een rekenmethode gehanteerd om de benodigde financiële middelen te berekenen.

 

Achter de voorstellen en berekeningen in de landelijke routekaart zitten veel aannames. Tijdens de bijeenkomst gaan we deze met elkaar bespreken. Kunnen we ze 1 op 1 overnemen voor onze eigen portefeuille-routekaart of zijn er argumenten om het anders te doen? 

 

Het resultaat kan iedereen gebruiken om in de eigen situatie de juiste afweging te maken. Het resultaat brengen we ook in bij het netwerk Financiële Experts, die er op 2 april 2020 op gaan rekenen. Zo maken we met elkaar een praktisch houvast voor de eigen portefeuille-routekaart.

Klimaatbeleid

Begrippen die vaak in relatie tot duurzaam bouwen worden gebruikt zijn klimaatneutraal, klimaatmigratie en klimaatadapatie. Maar wat is dat eigenlijk en wat wordt er concreet van ons verwacht? 

 

Attie Dijkstra, gemeente RotterdamWe presenteren kort de resultaten van de gesprekken die we 11 maart 2020 hierover hebben gevoerd met gemeenten en waterschappen.

 

Vervolgens vertelt Attie Dijkstra van de gemeente Rotterdam en/of haar collega hoe zij het in Rotterdam aanvliegen.

 

En tot slot kijken we hoe we klimaatmaatregelen in onze (portefeuille) plannen en werk kunnen inpassen. 

 

Het resultaat nemen we mee naar huis. En als er ook informatie te delen valt of signalen af te geven aan anderen, gaan we dat zeker doen.

Datum & tijd

  • donderdag 26 maart 2020
  • 10.00 - 13.00 uur
  • Deelnemers hebben mail ontvangen

 

 

Meedoen?

Deelnemers aan het netwerk Verduurzamen kunnen gratis deelnemen. Fijn als ze zich tijdig aan- of afmelden.

 

Interesse om deel te nemen, maar nog geen lid van het netwerk? Neem dan contact op met Bouwstenen via 033 - 258 4337 of info@bouwstenen.nl. Ook voor meer informatie over het partnership.

 

 

 

Praktijkboek Duurzaam bouwenMeer informatie:

 

Organisatie:

Dit programma wordt inhoudelijk voorbereid door Ingrid de Moel en de organisatie is in handen van Inge Bommezijn, beide van Bouwstenen. Voor wensen, vragen of informatie kunt u met hen contact opnemen. Ze staan u graag te woord.

Ingrid de Moel Inge Bommezijn
Bouwstenen Bouwstenen
06 - 5231 0845 033 - 258 4337
   
Datum
Aantal dagen
0.50
Organisatie
BOUWSTENEN (netwerk Verduurzamen)