aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Handig en actueel

duurzaam bouwenHet Praktijkboek Duurzaam bouwen - uitgegeven door het Instituut voor Bouwrecht - is ook heel handig voor niet-juristen.

 

Het boek begint met een overzicht van wat je onder allerlei begrippen kunt verstaan, gevolgd door landelijke agenda’s en akkoorden. Aansluitend is er een overzicht van relevant publiekrecht en relevante wetten rond de warmtevoorziening en warmtenetten.

Voer voor financiële medewerkers

Praktijkboek Duurzaam bouwenIn het hoofdstuk over de financiering van de verduurzaming wordt helder uitgelegd hoe het zit met de fiscaliteiten rondom bijvoorbeeld zonnepanelen en warmte-installaties en of deze als roerend of onroerend goed moeten worden beschouwd. Bij de overdrachtsbelasting is dat anders dan bij de btw. En wie er nog niet genoeg van heeft, kan zich verder verdiepen in de juridische kant van het afschrijven, het afwaarderen en subsidies; tot en met het warmtefonds.

Bouw- en contractmanagers

Contractmanagers komen in het boek aan hun trekken in de hoofdstukken over aanbesteden en contractvormen, waaronder die voor (keten)samenwerking. De laatste hoofdstukken gaan over de goederenrechtelijke aspecten van de verduurzaming en duurzaamheid in het appartementsrecht.

Up-to-date

Al met al een handig overzicht als je met verduurzaming aan de slag gaat en wilt weten wat je zoal tegenkomt. Het is ook een handig naslagwerk als je wilt weten hoe het ook alweer zat. Maar het meest praktische is nog dat alle noviteiten - en punten uit onze samenwerkingsagenda - op een of ander manier aan bod komen. Lekker bij de tijd.

 

 

Meedoen?

Wordt partner en sluit u aan bij één van de netwerken, bijvoorbeeld Juridische Zaken, Financiële Experts of Onderhoudsmanagement. 


Meer informatie

 


Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners