aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Doelen van en beleid voor BOG/MOG

Op donderdag 10 oktober 2019 komt het Bouwstenen-netwerk Corporaties BOG/MOG bijeen om elkaar te inspireren en vooruit te helpen in het zichtbaar maken van de maatschappelijke meerwaarde van de BOG/MOG portefeuille van corporaties.  

Beleidsvraagstukken

Hoewel de focus van veel corporaties op wonen ligt, blijkt het in de praktijk toch fijn om daarnaast ook een BOG/MOG portefeuille te hebben. Met name om te kunnen sturen op leefbaarheid in buurten en wijken. Om dat goed te doen is het van belang deze portefeuille te labelen, zodat je weet wat je hebt en hier beleid op kan maken; ook als het gaat om de verduurzaming van dit vastgoed als voorbeeld voor de verduurzaming van buurten en wijken. 

Meerwaarde in beeld

Een aantal corporaties heeft haar BOG/MOG beleid uitgewerkt in een speciaal document. In de zomer heeft Jim van Bouwstenen deze bestudeerd en de betrokkenen (telefonisch) geïnterviewd. Wat is de aanvliegroute en de inhoud van het beleid, wat is de grootste gemene deler en wat zijn de punten waarin ze verschillen? Welke keuzes worden hier gemaakt? Werkt dat ook in de praktijk? Waar kan je dat aan zien? Welke link valt er te maken met andere thema’s zoals leefbaarheid en verduurzaming? 

Ons verhaal

Op basis van hiervan maken we een aanzet voor 'ons verhaal' of het 'corporatie-verhaal' over de meerwaarde van de BOG/MOG portefeuille van/bij corporaties voor de samenleving. Tijdens de bijeenkomst slijpen we dat bij en maken we ons eigen verhaal, zodat iedereen met een goed verhaal naar huis kan. Ondertussen werken we ook het gezamenlijke verhaal nader uit. Bij wie willen we dit verhaal neerleggen? Wie en wat hebben we nodig om de meerwaarde ook echt te kunnen realiseren? Om te kijken of het opgepakt wordt en hoe diverse partijen elkaar kunnen versterken bij de leefbaarheid en duurzaamheid van buurten en wijken brengen we het verhaal ook tijdens de Jaarbijeenkomst van Bouwstenen op 28 november 2019.  

Thom Uildricks

Programma

  • bespreken eerste opzet verhaal;
  • elevator pitch van o.a. Joerie Broere en Gert Roelofsen en met feedback en tips van Thom Uildricks (Nederlands Kampioen pitchen);
  • aanscherpen verhaal en formuleren wie en wat we nodig hebben om dit verder te brengen;
  • afspraken over vervolg. 

Datum, tijd en locatie

  • donderdag 10 oktober 2019
  • 14.00 - 17.00 uur
  • Drie Generatie Centrum, Bernadottelaan 23, 3527 GM Utrecht (Kanaleneiland)

 

 

Meedoen?

Deelnemers aan het netwerk Corporaties BOG/MOG kunnen gratis deelnemen. Wel graag vooraf aanmelden.

 

Ter voorbereiding ontvangen wij graag (voor zover nog niet gestuurd) het beleid m.b.t. BOG/MOG van jouw organisatie. Geef hierbij aan of het een vertrouwelijk beleidsplan is of dat het gedeeld mag worden binnen het netwerk). Je kunt dit sturen naar jim@bouwstenen.nl.

Aansluiten?

Nog geen lid van het netwerk, maar wel interesse? Zie de netwerkpagina voor als u zich bij het netwerk wilt aansluiten of een keer wilt komen kennis maken.

 

 

 

Meer informatie

  • Impressie vorige bijeenkomst over beleidsvraagstukken

Datum: 
donderdag, 10 oktober, 2019 - 14:00 tot 17:00
Organisatie: 
Bouwstenen (netwerk Corporaties BOG/MOG)

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners