aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

Passend aanbod van voorzieningen

Op maandag 1 april 2019 komen deelnemers van het netwerk Beleid & Vastgoed bij elkaar rondom het thema passende voorzieningen. Ook kennismakers zijn van harte welkom.

Passende voorzieningen

Doel van de bijeenkomst is met elkaar te verkennen of het aanbod aan maatschappelijke voorzieningen nog aansluit op de wensen en behoeften van deze tijd en hoe te komen tot een goede afweging. Waar is behoefte aan? Waar knelt het? Waar is meer of minder van nodig gezien de ontwikkelingen in deze tijd?

Ook kijken we naar de instrumenten die we hebben om de ontwikkelingen te volgen en de behoeften in beeld te houden/krijgen en de wijze waarop we die vertalen naar voorzieningen en vastgoed. Wat zien we daar aan goede voorbeelden en ontwikkelingen die ons vooruit helpen?

Voorbereiding

We beginnen hierin niet blanco. Ter voorbereiding zullen we vanuit Bouwstenen een overzicht maken van zaken die we kunnen meenemen vanuit publicaties als: de Reisgids (2013), Maatschappelijk Vastgoed van Waarde (2015), Van Kosten Naar Waardesturing (2013), IHP Vanuit de Bedoeling (2017) Spelregels (2016) en Rollen (2017) en zullen dit aanvullen met informatie die we nog van buiten halen.

Gasten

Tijdens de bijeenkomst is ook een aantal gasten aanwezig; Bouwstenen-partners die dit onderwerp ook op de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2019 hebben gezet en andere Bouwstenen-relaties. Geen grote groep maar een kleine groep meedenkers. 

Aan de slag

Met elkaar proberen we de kern van het vraagstuk te definiëren en goede voorbeelden te bespreken, van waaruit we verder kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk willen we samen met andere netwerken toewerken naar een tool die betrokkenen helpt het juiste gesprek te organiseren en een goede afwegingen te maken in het voorzieningenbeleid. We hebben daar al een idee bij. Tijdens de bijeenkomst gaan we ermee aan de slag en ervaren we of hetgeen we hebben bedacht ook kan werken.

Programma

14.00 uur Aftrap en kennismaking
14.10 uur In beeld brengen vraagstukken
14.30 uur Aan de slag
16.30 uur Reflectie & conclusies
17.00 uur Einde

Datum, tijd en locatie

  • maandag 1 april 2019
  • 14.00 - 17.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur)
  • Hogeschool Utrecht-Amersfoort (lokaal 3.02), De nieuwe Poort 21, Amersfoort (op loopafstand van het station Amersfoort CS)
 

Ook meedoen?

Leden van het Bouwstenen-netwerk Beleid & Vastgoed en partners die dit onderwerp op de agenda hebben gezet kunnen gratis deelnemen. Wel graag vooraf aanmelden.


Geen lid, maar wel interesse? Kom dan een keertje kennismaken voor € 150,- (exclusief BTW). Als je daarna aanhaakt bij het netwerk worden deze kosten verrekend. Je kunt je hier aanmelden voor de bijeenkomst van 1 april.

 

 

Meer informatie

Datum: 
maandag, 1 april, 2019 - 14:00 tot 17:00
Aantal dagen: 
0.50
Open of besloten: 
Open
Organisatie: 
Bouwstenen (netwerk Beleid & Vastgoed)

Snel naar

Partner worden?

Corona

Enquête

Verduurzaming van vastgoed tijdens de coronacrisis...

Partners