LinkedInYouTubeTwitter

1809 Kijk en vergelijk

Op 19 september 2018 ontmoeten chefs vastgoed elkaar in stadscafe Ouddaen in Utrecht. Er valt veel bij praten zo na de vakantie en er leven vragen rond onderwijs, onderhoud, verduurzaming, circulariteit, vervanging en de vastgoedorganisatie.

 

Stand in het land

Jan Kappers roept op toch vooral de enquête in te vullen. Samen met Ingrid licht hij de eerste resultaten uit de enquête onder gemeenten toe wat betreft verduurzaming en organisatie. Er is behoefte aan meer overzicht en informatie over het rijksbeleid (waar rekening mee te houden) een integrale aanpak en de hoe-vraag vooral bij de gemeenten te laten. Ervaring is dat de markt helemaal niet zo happig is op grote opdrachten en mandjes als het rijk veronderstelt.


We zijn allemaal nog zoekende, actief aan de slag met korte en lange termijn oplossingen en wachten soms ook even af. We bespreken verschillende routes en personeelsproblemen en nemen het initiatief om duidelijker naar opleidingen te communiceren wat we nodig hebben. En we zouden graag beter aan landelijke tafels willen zitten voor betere afstemming tussen rijk en gemeenten.

 

Fietsen

Na de lunch neemt Demian Ketelaar van de gemeente Utrecht ons op de fiets mee langs diverse gebouwen. De tijd is te kort om alles te bezoeken, maar we stoppen in ieder geval bij Sporthal Loevenhout en het gemeentehuis. We hebben meer vragen over de sportaccommodatie dan Demian op dat moment kan beantwoorden, maar hij zal hier later op terugkomen (nadere info volgt).

 

Pitches

Nadat we de fietsen weer hebben afgeleverd, vervolgen we het programma met de volgende pecha kucha's:

  • Circulaire economie - Hans Korbee, RVO
  • Utrecht standaard toegankelijk - Demian Ketelaar & Ien van de Waal, gemeente Utrecht
  • Doet mijn locatie er eigenlijk toe? - Berny de Vries, Wijkconnect
  • Assets voor de buurt - Kristel Jeuring, LSA
  • Begroten en verantwoorden - Paul Mooij, gemeente Amsterdam
  • Een leven lang leren - Leo Uittenbogaard, ASRE
  • Privacy in vastgoedland - Iris Hoen, Wille Donker Advocaten

We krijgen veel informatie in korte tijd. We laten het even bezinken en bekijken later of, en zo ja welke onderwerpen we meenemen naar de Agenda van 2019. Het boek dat Demian en Ien adviseerden tijdens hun pitch is 'Handboek voor Toegankelijkheid'.

 

Afterparty

Dan volgt nog een gezellige 3e helft in bowlingcentrum Bison Bowling. Daar blijken diverse chefs (onverwachts) bijzonder goed te kunnen bowlen en Ingrid er weinig van te bakken. Er worden ook nieuwe plannen gesmeed voor een excursie naar het buitenland in het voorjaar van 2019.  Erwin en Jan pakken dat op.


 

 

Wat volgt?

Graag tot ziens bij de Bouwstenen Jaarbijeenkomst op 4 december in het WTC Rotterdam.  

 

Het lijkt nog ver weg, maar de eerstvolgende bijeenkomst voor Chefs staat al op de agenda: woensdag 27 maart 2019. Reserveer deze datum dus alvast in je agenda. Programma en locatie volgen.

 

 

 

Meer informatie