LinkedInYouTubeTwitter

1605 Stadmakers tegen leegstand

Op maandag 30 mei 2016 is Bouwstenen mede organisator van een bijeenkomst in Pakhuis de Zwijger ‘City Makers Summit’.  Een mooie bijeenkomst vol energie! Naar aanleiding hiervan hebben we een aantal conclusies getrokken en acties opgepakt. Die tref je onderstaand aan.  

 

Licht netwerk

Er is geen behoefte aan een praatclub. Wel aan een licht, informeel netwerk om elkaar snel te kunnen vinden, te informeren of te bevragen. Dit kan (ook nu al) via: 

  • de Facebook-groep Ruimte om te Wonen; Leuk om elkaar via deze groep te informeren, bevragen of inspireren. Iedereen kan hier zijn activiteiten of vragen aan anderen posten. 
  • het Twitter-account Ruimte om te wonen: daar volgen we alle bottum-up groepen die we kennen en retweeten de berichten die passen bij nieuwe en bottum-up woonontwikkeling (geen beleid maar concrete zaken). Twitteraars kunnen Ruimte om te Wonen ook taggen om ons op je actie te attenderen.

Ook praktische vragen als ‘Welke jurist wil een keer met mij meedenken over een concrete case?’ mogen gepost worden. Aansprekende voorbeelden van lokale acties zijn het ook waard gedeeld te worden. Zo komen we samen beter vooruit. 

 

Concrete projecten

Er is vooral behoefte om vooruit te komen rond concrete projecten. Op de website ‘Ruimte om te Wonen’ kon je al info en ervaring rond bottum-up transformaties delen (ook met niet-woonprojecten).  

 

Nu is de site zo aangepast dat iedereen (via inlogcodes) eigenaar wordt van de informatie over zijn eigen ingebracht project. Iedereen kan de website dus nu gebruiken voor zijn/haar eigen projecten. Lees hier hoe het werkt.

 

Je bepaalt zelf wat je wel en niet wilt delen. Hoe meer informatie je deelt, hoe meer anderen er aan kunnen hebben. Met alle projecten bij elkaar laten we tegelijkertijd zien dat het wegwerken van leegstand behoort tot een gezamenlijke opgave en de nieuwe werkelijkheid.

 

Delen

Mede daarom stellen het op prijs als je ook dit bericht wilt delen. Samen kunnen we meer en komen we verder.   

 


Meer informatie

  • Verslag op de site van Pakhuis de Zwijger
  • Gerben van Dijk, 06 - 28345238
  • Marc van Leent, 06- 51026684
  • Ingrid de Moel, 06 - 5231 0845

 

Logo Ruimte om te wonen.nl