Bouwstenen voor Sociaal

aanmelden nieuwsbrief

Mfakaart button

Zoeken

 

Waardevol meetmoment voor Zeist

Onderzoek VastgoedmanagementHet invullen van de VNG/Bouwstenen-enquête was voor de gemeente Zeist een waardevol meetmoment. Goed om straks ook met andere gemeenten te kunnen vergelijken.

 

Hans De Groot, technisch en duurzaamheidsadviseur gemeentelijke gebouwen bij de gemeente Zeist, vulde de enquête in samen met afdelingsmanager Martin Lekkerkerker en nog drie collega's. "De vragen gaan over het vastgoedmanagement vanuit verschillende invalshoeken, zoals onderhoud, duurzaamheid en juridische zaken. Dan is het makkelijker om met meerdere collega’s van de afdeling de vragen te beantwoorden."

Hans de Groot ZeistNuttig bestede tijd

In totaal waren De Groot en zijn collega's tweeënhalf uur kwijt aan het onderzoek. Dat lijkt veel, maar volgens hen is het nuttig bestede tijd geweest. "Het onderzoek maakt je bewust van de manier waarop informatiemanagement ten aanzien van gemeentelijk vastgoed is geregeld bij jouw gemeente. Wij merken dat we alle gegevens wel in huis hebben, maar dat de informatie is versnipperd binnen de organisatie. Financiële informatie, plannen voor onderhoud en beheer: het staat niet op dezelfde plek. Voor ons is dat een aandachtspunt."

Inzichten delen

"Het gaat erom dat je blijft werken aan het inzicht in jouw vastgoed. Daarbij gaat het niet alleen om jezelf. We delen graag onze inzichten en willen leren van andere gemeenten in Nederland", zegt Lekkerkerker. Het onderzoek is voor de gemeente Zeist een waardevol meetmoment. "Door mee te doen combineer je de eigen leermomenten met inzicht in hoe je het doet ten opzichte van collega-gemeenten. Mooie aanleiding om daarover onderling het gesprek te voeren en elkaar op weg te helpen."

Martin Lekkerkerker ZeistGewoon starten

Tijdens diverse netwerkbijeenkomsten worden de uitkomsten van het onderzoek besproken. Lekkerkerker: "Het zou mooi zijn als zoveel mogelijk gemeenten meedoen aan het onderzoek. Vaak blijft zoiets liggen, wacht je tot er tijd is en de gegevens echt op orde zijn. Wij hebben gemerkt dat door gewoon te starten de gegevens eigenlijk zo op tafel zijn, maar ook dat de collectieve kijk op wat vastgoedmanagement is direct meer vorm krijgt onder collega's."

 

 

 

 

 

Meedoen aan het onderzoekYes you can

Ga hier naar het Onderzoek Vastgoedmanagement van VNG en Bouwstenen en ontvang een vrijkaart voor de bijeenkomst over informatiemanagement op 4 juli in Almere. 

 

Interesse om partner te worden van Bouwstenen? Neem dan contact op met ons via 033 - 258 4337.

 

Snel naar

Partner worden?

Onderzoek gemeentelijk vastgoed

Enquête

Voldoen aan alle wettelijke regels

Partner