LinkedInYouTubeTwitter

Samen naar hoger doel

Samen naar hoger doelFridse Mobach, bestuurder van Stichting Carmelcollege, pleit voor meer gezamenlijkheid tussen gemeenten en scholen bij het realiseren van de verduurzamingsopgave.

 

Tijdens de Bouwstenen-Jaarbijeenkomst eind 2019 vertelde Fridse Mobach hoe hij denkt dat te bereiken. In essentie komt zijn pleidooi op het volgende neer. 

Wissel van perspectief

Fridse: “Door meerdere keren van perspectief te wisselen tussen gemeenten en onderwijs ontdek je dat de rationaliteit van de ander niet dezelfde is als die van jou. Je komt alleen verder door elkaars beperkingen en belangen te her- en erkennen en samen een hoger belang te zoeken." 

fridse mobach hoger doel

Geen flappentap

In een artikel in Schoolfacilities kan je zijn pleidooi (nog eens na-)lezen. Daarin gaat hij dieper in op de ambities van scholen en gemeenten rond de verduurzaming en op de wijze waarop ze naar elkaar kijken (als onbetrouwbare partner?). De scoop bij de besluitvorming is bij scholen anders dan die van gemeenten. "De gemeente is geen flappentap."

Meer lezen

Lees hier het hele artikel Samen naar een hoger doel (Schoolfacilities, maart 2020). 

 

 

Meedoen en krachtenbundeling

Binnen Bouwstenen bestaan twee netwerken speciaal gericht op de verduurzaming van de onderwijshuisvesting; een voor scholen en een voor gemeenten. Waar nodig, mogelijk en wenselijk lossen ze gezamenlijke vraagstukken op.

 

De eerstvolgende bijeenkomsten van deze netwerken zijn op 19 maart 2020. Bel voor meer informatie en mogelijkheid voor deelname 033-258 4337.

 

Het vakblad Schoolfacilities is gratis voor gemeenten en scholen. Je kunt je hier aanmelden voor een abonnement.

 


Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.