LinkedInYouTubeTwitter

Vijf vakantietips

VakantieVoor wie deze zomer in Nederland is, hebben we een aantal leuke uitjes. Inspirerende voorbeelden voor liefhebbers van maatschappelijk vastgoed, verspreid door het hele land.

 

 

 

 

 

Bibliotheek Gouda  

Bibliotheek Gouda

Mooi voorbeeld van een third place; een leuke plek waar je mag zijn en andere mensen kunt ontmoeten zonder dat je iets verplicht bent. De plek wordt beschreven in het boek van Aat Vos (lees hier de recensie). Een aantal van ons is er al geweest om te kijken wat we ervan kunnen leren. Een absolute aanrader.

 Atlas gebouw TU Eindhoven  

Atlas-gebouw TU Eindhoven

Het Atlas-gebouw van de TU-Eindhoven heeft als eerste onderwijsgebouw van Nederland de hoogste BREEAM score Outstanding behaald. Voor meer informatie daarover verwijzen we graag naar het artikel dat in Schoolfacilities is verschenen. Maar je kunt ook met eigen ogen kijken wat het is geworden. Op loopafstand van het station. 

 NDSM werf Amsterdam  

NDSM-werf Amsterdam

Je kunt er rondlopen, een terrasje pakken en aan den lijve ondervinden hoe het begrip gebiedstransformatie in de praktijk vorm krijgt. Voor meer achtergrond verwijzen we graag naar het boek dat Eva de Klerk erover schreef: De stad als casco.

 Maastricht  

Rondje Maastricht

Wat is er geworden van de ruimtelijke visie op leegstand in Maastricht? We waren er in 2014 en schreven erover in de publicatie Maatschappelijk vastgoed in de etalage. Leuk om nog een langs te fietsen bij de oude brandweerkazerne, het oude kazerneterrein en ander (tot hotel) getransformeerd vastgoed in Maastricht. 

 School Gorssel  

Dorpsvoorzieningen Gorssel

Hoe gaat dat in een dorp? Er is een school, een zwembad en een sportvereniging die samen een mooi plan maken voor een nieuwe accommodatie (een MFA) aan de rand van het dorp. En dan is het dorp tegen en organiseert men een bewonersavond. Echt iets voor een puzzeltocht; Fiets langs alle dorpsvoorzieningen en kijk welke oplossing u zou kiezen.

Veel vakantieplezier.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.