LinkedInYouTubeTwitter

Geld voor sport

Image
Sport volleybal

Via de regeling Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties (BOSA) kunnen amateursportorganisaties subsidie aanvragen. Dat kon ook in 2021. Toen werden er 2.247 aanvragen toegekend. In totaal is er dit jaar €77 miljoen beschikbaar voor de regeling.

Voor wie?

Sportorganisaties kunnen subsidie ontvangen als ze minimaal € 12.500 uitgeven aan bouwkosten, onderhoudskosten of de aanschaf van sportmaterialen. Ook is er een aanvullende subsidiepot om accommodatie duurzamer en/of toegankelijker te maken.

€ 2,5 miljoen per aanvrager

De subsidie kan worden aangevraagd voordat de activiteiten starten tot 12 maanden nadat de activiteiten zijn afgerond en betaald. Het minimale subsidiebedrag is €2.500. Per kalenderjaar geldt een maximum van €2,5 miljoen subsidie per aanvrager.

Image
Infographic

Deel van de kosten

De subsidie kan voor verschillende kostenposten gebruikt worden. Het dekt een deel van de gemaakte of verwachte kosten. Zo kan er voor de bouw en onderhoud van de accommodatie subsidie worden aangevraagd voor 20% van de kosten. Voor activiteiten gericht op energiebesparing, toegankelijkheid, circulariteit en klimaatadaptatie kan er 10% aanvullende subsidie aangevraagd worden.

 

 

Meedoen?

Ook dagelijks aan de slag met sportaccommodaties? Sluit je dan aan bij het netwerk Sportief vastgoed en kom in contact met collega's uit het hele land!

Yes you can petrol enkel png

Meer informatie

  • Overzicht: Welke kosten komen wel in aanmerking voor subsidie en welke niet (Ministerie VWS, januari 2023)
  • Bijlage: Aanvullende subsidie BOSA 2023 (Ministerie VWS, januari 2023)
  • Resultaten: Aanvragen 2021 Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (Ministerie VWS, juni 2022)

 

 

Reacties

Wij als Rugby Club Eemland uit Amersfoort willen onze lichtinstallaties op de 2 velden verduurzamen, graag willen wij de mogelijkheden voor subsidie inzien en weten hoe we de aanvraag moeten indienen.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.