LinkedInYouTubeTwitter

Netwerk Onderhoudsmanagement

Op donderdag 18 november 2021 komt het Bouwstenen-netwerk Onderhoudsmanagement bij elkaar rondom nieuwe technologieën voor inspecties van onderhoud. De bijeenkomst is zowel op locatie in Amersfoort als online bij te wonen.

Inspectie kan steeds slimmer

Het blijft een hele klus om de conditie van je vastgoed in de gaten te houden èn op het juiste moment onderhoud uit te voeren. De ontwikkeling om dit slimmer te doen is volop gaande. Artificial intelligence en big data of opnames met streetview, satellieten of drones helpen daarbij. De analyse van het uit te voeren onderhoud blijft mensenwerk. Toch?

Image
Dirk Huibers en Fred Jak

 

Tijdens deze bijeenkomst onderzoeken we hoe soft- en hardware ons helpen om de inspectie en analyse van onderhoud uit te voeren. Fred Jak, manager programma onderhoud bij Woningcorporatie de Alliantie vertelt over hun ervaringen. Hij doet dit samen met Dirk Huibers van de firma Spotr die hiervoor software ontwikkelt.

Een hele vooruitgang?

Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek of deze techniek vooruit helpt. Of iedereen ermee aan de slag gaat of dat het 'toys for boys' is. We zoeken antwoord op de vragen:

  • Wordt het onderhoudsmanagement hierdoor makkelijker en beter?
  • Is het echt mogelijk hier geld mee te besparen?
  • Wat voor voordelen gaat het opleveren?
  • Weet je wel genoeg over de variabelen (denk aan spouwmuurisolatie)?
  • Is het wel gedetailleerd genoeg (denk aan houtrot)?

In de praktijk

De Alliantie neemt ons mee op hun pad van onderhoudsmanagement in de afgelopen jaren. Zij inspecteerde voorheen met eigen medewerkers volgens de NEN 2767 en gaat dat nu anders doen. De conditie van het onderhoud bepalen zij door gebruik te maken van actuele beelden en het slimme datasysteem. Deze software voert met artificial intelligence gebouwinspecties uit. De oprichter vertelt ons over hun missie ‘We willen dat gebouwbeheer naadloos en leuk is’ en hoe ze dat gaan bereiken. 

Datum, tijd en locatie

  • donderdag 18 november 2021
  • 10.00 - 12.00 uur
  • Rooie Cent, Hooglandseweg Zuid 34, Amersfoort
 

Ook meedoen?

Dat kan. Deelnemers aan het netwerk Onderhoudsmanagement kunnen zich hier aanmelden en daarbij aangeven of zij op locatie of online aansluiten.

 

Ben je binnen jouw gemeente verantwoordelijk voor het onderhoud van het maatschappelijk vastgoed en wil je ook met dit netwerk meedoen? Stuur dan een mail naar info@bouwstenen.nl of bel met 033 - 258 4337.

Image

Meer informatie

Datum
Aantal dagen
0.50
Prijs
€ 0.00
Open of besloten
Besloten
Organisatie
BOUWSTENEN