LinkedInYouTubeTwitter

Publicatie over social impact

Paul DeplaBouwstenen heeft een publicatie over vastgoedinvesteringen met maatschappelijke impact. Precies op het juiste moment, aldus Paul Depla, voorzitter van het stedennetwerk G40.

 

Corona, geldgebrek en de grote opgave rond de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed dwingt gemeenten, scholen, stichtingen en verenigingen kritisch naar het eigen vastgoed te kijken. Draagt het nog bij aan de maatschappelijke doelen? Hoe kan je daarop sturen?

Meerdere gebruikers

In de publicatie worden vier accommodaties besproken die een belangrijke maatschappelijke functie hebben voor hun dorp of stad. Ze staan in Austerlitz, Eemnes, Delft en Utrecht. De gebouwen verschillen van elkaar wat betreft eigendom en beheer, en bieden onderdak aan meerdere gebruikers. In de gebouwen vinden allerlei activiteiten plaats op het gebied van onderwijs, sport, buurtactiviteiten en zorg.

Lessen uit de praktijk

Aan het woord komen ook drie experts op het gebied van maatschappelijke impact. Zij hebben elk een eigen invalshoek. Eén van hen is Els Boerhof van Goodwell Investments; een private ‘social impact investor’. De lessen die het netwerk trekt uit de gesprekken met de experts en de vier voorbeelden staan voorin de publicatie.

Els BoerhofJuist nu van belang 

Paul Depla, burgemeester van Breda en voorzitter van het Stedennetwerk G40 is blij dat deze publicatie juist nu verschijnt. “Het biedt een prima basis om met elkaar in gesprek te gaan hoe we het voorzieningenniveau juist in deze tijd overeind houden”, schrijft hij in het voorwoord.

 

Lees hier de publicatie

 

 

 

 

Meedoen?

Dat kan. Het onderwerp staat ook de komende tijd op de agenda van het netwerk en is onderwerp van gesprek in diverse netwerken. Sluit u aan als partner van Bouwstenen en/of neem voor meer informatie contact met ons op.

 

Meer informatie

De publicatie is een vervolg op eerdere publicaties waaronder:

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.