LinkedInYouTubeTwitter

Prijs voor buurthuis Vogelvlucht

Huis van de Buurt Vogelvlucht in Leiden heeft de Rode Kers gewonnen; een prijs voor de door gebruikers best beoordeelde wijkvoorziening.

Dat is bekendgemaakt tijdens de jaarbijeenkomst van Bouwstenen voor Sociaal op 4 december.

 

De prijs werd uitgereikt door Marcel Matthijssen van Sociaal Werk Nederland. Gebruikers gaven Vogelvlucht de hoogste beoordeling. Op de tweede plaats eindigde Wijkcentrum Schoneveld in Houten. De derde plaats wordt gedeeld door Ontmoetingshuis Veenendaal Oost en Huis van de Buurt de Kooi in Leiden.    

Gebruikerstevredenheid

RodeKersen is een reviewsystematiek voor wijkvoorzieningen als buurthuizen, cultuurcentra, brede scholen en andere multifunctionele accommodaties. Het geeft inzicht in tevredenheid van gebruikers en de maatschappelijke impact van wijkvoorzieningen.

Kers op de taart

‘Op zoek naar een hotel, restaurant of wasmachine laten we ons leiden door Tripadvisor, Booking.com of Kieskeurig. In het publieke domein doen we dat nog nauwelijks. Terwijl maatschappelijke voorzieningen als kers op de taart van een leefbare woonomgeving zijn. Daarom willen we juist daar weten wat mensen ervan vinden. RodeKersen biedt die mogelijkheid’ zegt Marc van Leent, die de reviewsystematiek samen met de betrokken wijkcentra en Wijkconnect ontwikkelde. 

Verbetering 30 wijkvoorzieningen

Dertig wijkvoorzieningen verspreid over het land deden mee aan RodeKersen. Tussen mei en november 2018 verzamelden ze beoordelingen van gebruikers over de gastvrijheid, het gebouw en de activiteiten. In totaal werden ruim 1100 beoordelingen verzameld.

De eerste verbeteringen naar aanleiding van de beoordelingen zijn al doorgevoerd. Zo vernieuwde een locatie het draadloos internet en zorgde een andere locatie voor frisse yogamatjes. 

Sturingsinformatie

RodeKersen biedt bestuurders en beheerders van wijkaccommodaties belangrijke sturingsinformatie. Het faciliteren van de besluitvorming is een belangrijk punt in de Bouwstenen-agenda 2018. Tijdens de dag toonden diverse organisaties belangstelling mee te doen.

 

 

Ook meedoen?

Belangstelling om mee te doen? Laat dan hier contactgegevens achter of neem contact op met Inge Bommezijn van Bouwstenen (033 - 258 4337).

 

 

 

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.